Swedish Beach Tour i Umeå

Så är det äntligen dags igen. Ett av Umeås mest uppskattade, och årligen återkommande, evenemang är på gång och pågår på Rådhustorget onsdag-lördag: Swedish Beach Tour.

Vi har nu under många år fått njuta av beachvolley mitt i centrum och det brukar vara en riktig folkfest. Umeå kommun går in och stöttar arrangemanget, vilket vi tog beslut om tidigare i vår på kommunstyrelsens arbetsutskott. Swedish Beach Tour är den högsta nationella touren i beachvolley där Sveriges bästa spelare tävlar med inbjudna utländska spelare. Svenska Volleybollförbundet har beslutat att genomföra Swedish Beach Tour även 2013 och produktionsmässigt kommer touren att se ut som tidigare år. Sedan starten har evenemanget, som initialt kallades Umeå City Beach, lockat många besökare till den specialuppbyggda arenan på Rådhustorget under de årliga tre arrangemangsdagarna.

Vi håller nu tummarna för att det blir riktigt bra väder de kommande dagarna, så att det verkligen blir den folkfest det brukar vara. I Umeå är det sektionen IKSU Beach som ansvarar för att med ideella krafter genomföra arrangemanget. Det här är ett av de bästa arrangemangen som äger rum i Umeå, och från Umeå kommuns sida så ska vi verkligen vara glada över att det finns sådana engagerade och proffessionella arrangörer.

Vi ses på Rådhustorget! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>