Sociala medier blir allt viktigare

Det spekuleras mycket om sociala medier kopplat till valrörelsen. Självklart kommer de att spela roll och förmodligen mer i kommande än i tidigare valrörelser. Ett första inslag om detta kunde vi se i gårdagens TV4-nyheter. I inslaget intervjuas både jag och Holmlund (S).

Se inslaget på den här länken: http://www.tv4play.se/program/nyheterna-ume%C3%A5?video_id=2473697

3 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Utan sociala medier, i det här fallet Facebook, skulle aldrig den ifrågasatta rekryteringen av den tredje omvärldsstrategen ha blivit så allmänt känd som den nu blivit. Ej heller skulle umepolitikerna tystnad och kanske ovilja att använda just sociala medier ha blivit det.

 2. Urban Bengtson

  Men för er politiker och för dig gentemot mig, så svarar du ju aldrig, t o m sagt att fr o m (minns ej exakt) ska du inte svara mig längre. Men du kan inte ha undgått att väldigt många och allt fler stödjer mig i den eländiga Nannabadplaneringen. Så visst är sociala medier bra för den som vill ”mässa” ut sitt budskap och inte svara. OK för att jag skriver ofta, så svar/reaktion varje gång är inte möjlig. Men varför ALDRIG. Senast e-postsvar är från 2006 (innan det famösa Nannabadbeslutet togs).

  Ändå, du behöver inte svara här, det räcker med att ta in det. Svara i stället med att lyssna på 99,99 % (sign Hasse i kommentar på min blogg nyligen”) och stoppa Nannabadplanerna. Stålverk 80 stoppades liksom Löntagarfonderna avvecklades. Och i Skellefteå kunde man gräva igen en badgrop för ute-50:a (tyvärr) när det blev kommunsammanslagning och senare gav Vågbadet där.

  Se förändring i samhället och ändring av sina egna beslut som bland det mest uppfriskande. M:s simpositiva tradition bör göra att bästa simläget ges, och det är INTE i trafikfarligt och alkoholomgivet Nannabad.

  Förnyelsen finns runt hörnet i den simkanal jag får visa för andra kommuner, nyligen Luleå som ska ha en badutredning och om ett par veckor i rikseminarium om badhus/simhalls-byggande med Sveriges främsta aktörer. Våga lita på att detta blir bra och främst i Sverige, du har partikollegor som både vet om mitt idrottskunnande och dagisdito.

  Med min simkanal och vanlig bassäng, mm därtill, inte äventyrsbad och inte stort gym och relax om man lägger vid nuvarande idrottsanläggningar, då kan det passa era mål om utmaningsrätt som ger Sverige bästa SIMHUS. Det är bl a sådana utmaningar i praktiken seminariet handlar om.

  Tänk om jag får säga att Umeå vill vara före här, precis som när du lyfte fram spårtaxi (i grunden också en idé från mig och några andra och där kommun, landsting och näringsliv finansierade en förstudie, från Nydala till centrum) och nu Umeå är med i Kompass för spårbilar. (Där banan tar folk från centrum till simhuset på campus!!)

  Jag kommer när det passar och berättar öppet om ”simmovationerna” (bara vissa ej skyddade idéer läcker ut offentligt) för dig, M och Alliansen. Du/ni kommer inte att bli besvikna. Men det brådskar för att övriga bad/sim-Sverige ska få veta att det finns politiskt intresse i Umeå, seminariet är om tre veckor.

  Därefter kommer detta att informeras och spridas via sociala medier så att fler intressenter nås, i bästa fall om att Umeå nu vill bli föregångare här i Sverige, precis som Umeå simhall var det 1970 och M:s Idrotts- och fritidsnämndsordförande Per-Arne Tellhammar i spetsen. Det är väl något att leva upp till!? Historieutbildad som du är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>