V och S i samma båt

Replik till Tamara Spiric (V) införd i dagens nr av VK. Bifogas nedan.

 

Vänstern och Socialdemokraterna i samma båt

Tamara Spiric skriver i VK (25/2) om vänsterns politik i Umeå och kontentan är väl egentligen att (V) helt enkelt är motståndare till privata företag i alla tänkbara sammanhang. Inget nytt under solen där. Problemet är väl att en röst på Socialdemokraterna i Umeå också är en röst på Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet vill måla upp bilden av att deras tid vid makten den senaste mandatperioden skulle inneburit något positivt, men så är det inte. Vi har sett resultaten: sämre arbetsmiljö för de kommunanställda, högre sjukfrånvaro bland kommunens personal, sämre befolkningsökning, sämre takt på bostadsbyggandet. För att nämna några saker.

Nya Moderaterna är mycket bekymrande över att Vänsterpartiet i Umeå lyckats påverka den praktiska politiken. Motståndet mot privat företagsamhet, ogillandet av valfrihet inom skola och omsorg, och förhindrandet av ökat inflytande för den kommunanställda personalen ute i verksamheterna är skadligt för Umeå kommun. Att Vänsterpartiet dessutom förhindrar att det kommunala bostadsbolaget AB Bostaden ökar nyproduktionen av hyresrätter är en rejäl skandal, med tanke på den bostadsbrist som råder. Samtidigt vill de inte att privata aktörer ska erbjuda hyreslägenheter, eftersom dessa anses snåla på underhåll vilket enligt Spric leder till att kackerlackor (!) sprids i deras lägenheter.

Vänsterpartiets ideologi har fått genomslag denna mandatperiod, och socialdemokraterna har följt med av bara farten. Inte ens Holmlund (S) har klarat av att hålla emot vänstervridningen. Så till alla de mittenorienterade umeåbor som hittills har röstat på socialdemokraterna vill jag säga följande. Ni som vill ha en politik förankrad i det politiska mittfältet – och som förenar Umeanda, arbetslinje och ansvarstagande – varmt välkommen till Nya moderaterna! Röstar ni på (S) röstar ni ju i själva verket  också på Vänsterpartiet.

Anders Ågren, Kommunalråd (M), Umeå

2 kommentarer

  1. "Dosan"

    Mer borgerliga lögner. Varför är ni så starkt emot att man gör framsteg? Varför vill ni aldrig samarbeta med partier och människor som vill skapa en bättre värld? Är det för att ni är korrupta eller bara dumma?

  2. Pingback: SD och M i samma båt | Daniel Nyström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.