Vänster(s)vängen är bekräftad

Vi moderater vill skapa förutsättningarna för att fler jobb ska kunna växa fram. Fler jobb. I Umeå måste vi bli ännu bättre på att se och tillvarata allas förmåga. Bättre på att ge alla som vill och kan en chans att bidra. För oss handlar det om att ta ansvar för sammanhållningen och se till att alla behövs.

Nu börjar vi emellertid kunna se vad som väntar efter Lennart Holmlund på S-sidan. När han lämnar över till ”nya” krafter, så går partiet åt vänster. Först ville Socialdemokraterna i Umeå få (S) på riksnivå att driva frågan om 6-timmars arbetsdag, men de misslyckades. (på riksplanet fanns det i alla fall insikten att man måste försöka visa på visst ekonomiskt ansvarstagande). Nu vill (S) istället genomföra det inom Umeå kommun, om de vinner valet. Minskad arbetstid med bibehållen lön. Till att börja med som försök på x-antal arbetsplatser. Detta går de till val på.

Skiljelinjen inför valet mellan S och M blev plötsligt betydligt skarpare! Välfärd förutsätter att fler människor arbetar. Att fler jobb skapas! Men S i Umeå ställer sig på samma sida som V och MP. Tur att Nya Moderaterna värnar arbetslinjen!

Fokus måste vara att skapa förutsättningar för fler jobb att växa fram. Genom att fler människor arbetar och betalar skatt, kan vi satsa mer pengar på skola och äldreomsorg. Lösningen är inte att dela på befintliga jobb.

5 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Men synd att M och övriga allianspartier gick på S-svängen att välja Nannabadläge, ett sämsta inget parti förordat, i stället för att rösta om bästalägen. Då hade säkert Nolia valts enl. de opinionsundersökningar som gjorts bland allmänheten och det jag fick göra på First Camps uppdrag under valrörelsen 2006 bland partier, näringsliv och simintressenter (minns du det?).

    Ändå, Löntagarfonder avskaffades och Stålverk 80 stoppades trots långt gångna förberedelser, så ett allt mer ogillat Nannabad, nu också med uttalanden från gatuchefen om otrygg plats, kan också ändras. Se min blogg idag 25/3 http://blogg.vk.se/umeas-basta/ om hur Fritidsnämnden kördes över och ett Umeå Fritid är emot Nannabad.

    Men UF ska driva det, där nu Medley AB blivit överkörd två gånger på möjligheten att kunna söka för drift av ett Nannabad, men nu tas av driften i förtid av Umeå simhall. Så SV-ängen har nuvarande moderater och allians gått på hela tiden i bad/simning sedan beslutet i slutet av januari 2007. Kanske dags för en 180-graderssväng, gamla tiders lappkast?

    Det gillar umeborna. Kanske visar det i valet då. Eller ska Arbetarpartiet ta hem badrösterna genom sitt konsekventa agerande mot det farliga och dyra bad- och simläget mitt i city av Umeå?

  2. Jan-Ivan Tjärnström

    Varför törs inte politiker ha visioner eller tänka utanför ramarna?
    Varför denna rädsla för obekväma sanningar?
    När ska politiker se längre än den kommande mandatperioden?
    Varför kan politiker aldrig ge cred till ett argument från motståndarsidan?
    Varför antar du att välfärd = konsumtionssamhälle?

    Fyra tips!

    http://www.wwf.se/press/pressrum/pressmeddelanden/1534822-nu-r-overshoot-day-hr

    http://nypost.com/2014/03/17/nasa-predicts-the-end-of-western-civilization/

    http://www.friendsofsabbath.org/Further_Research/e-books/TheFateofEmpiresbySirJohnGlubb.pdf

    https://www.youtube.com/watch?v=yy3bDyu4G4o

    Forskning visar att ju mer jämlikt ett samhälle är desto mer välmående blir det.
    Nuvarande ordning har nått vägs ände.
    När ska vi ta vårt ansvar gentemot kommande generationer?

  3. Lars Gidlöf

    Hej

    Vosst är de Nya Moderaterna underbara, vilket underbart rikt liv man får med Er i makten. Man ska jobba fler timmar, man ska jobba längre upp i åldern.

    Är vi människor maskiner,som ska bara producera för konsumtion? Du har i tidigare bloggar sagt att man ska stimulera ökad konsumtion, min fråga, varför inte stimulera ett gott liv, där inte en ny platt TV är det viktigaste utan kanske en extra vecka ledighet är mkt mer givande.

    Läser man din egna cv så har du ju endast arbetat under 2 år, resten har du suttit som politiker

  4. Bergis

    6 timmars arbetsdag inom äldreomsorgen skulle innebära att fler orkar jobba till pension och inte blir sjukskrivna vilket kostar samhället enorma pengar så jag förstår inte ditt resonemang om att fler människor ska arbeta och betala skatt. Du får ju som du vill då med 6 timmars arbetsdag.

  5. "Dosan"

    Dumheter. Ni skapar inte förutsättningar för fler jobb, ni skapar förutsättningar för att överklassen ska bli rikare på alla andras bekostnad. Ingenting annat. Säger du annat så ljuger du, något som ni borgare är väldigt duktiga på och verkar totalt ha tappat kontrollen över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.