Sex timmars arbetsdag även i Göteborg om de rödgröna får bestämma

Det verkar vara en trend bland partierna på vänsterkanten att driva frågan om sex timmars arbetsdag inför valet i september. Tidigare har vi ju hört hur Socialdemokraterna i Umeå tänker gå till val på att införa lokala försök med sänkt arbetstid med bibehållen lön. Nu läser jag att även de rödgröna partierna i Göteborg lovar samma sak.

Tydligen är det så att miljöpartiets och vänsterpartiets tankar om förträffligheten med att människor ska arbeta mindre med bibehållen lön har fått genomslag. I en tid då vi behöver vara fler som arbetar, och på sikt fler som arbetar längre – så vill den politiska vänstern att vi istället ska dela på de befintliga jobben. Istället på att fokusera på behovet av fler jobb (sedan Alliansen vann valet år 2006 har det tillkommit 250 000 nya jobb), så är de rödgrönas fokus hur man enklast ska kunna dela på de jobb som existerar idag. Men så får vi inte mer resuser till skola och äldreomsorg.

Vi måste ha fler jobb. Fler arbetade timmar. Skiljelinjen blir därmed än tydligare inför valet. Nya Moderaterna och Alliansne står för arbetslinjen i svensk politik.

2 kommentarer

  1. "Dosan"

    Dumheter. Sänkt arbetstid är bra för alla. Du glömmer helt bort vilken positiv effekt det kommer att ha på samhället då färre människor blir utslitna, kostnad för försäkringskassa etc sjunker. Det är typiskt er borgare, alla ska arbeta och arbeta helst dygnet runt tills man dör för er skull. Att vi skulle gå ner på sex timmars arbetstid är bara bra, förutom för dig som behöver kicken att veta att folk sliter för slavlöner precis som på ditt älskade 1800-tal.

  2. Nader

    Vad då ”vi behöver vara fler som arbetar”. När arbetslösheten är över 8% hur kan du säga så.
    Lever vi i samma värd?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.