Moderaterna till val i fler kommuner i Västerbotten

I helgen hade vi länsförbundsstämma med Moderaterna i Västerbotten. God stämning, enighet om inriktningen, bokslut över det gångna året och framåtblickande mot de valrörelser som ligger framför oss.

Under 2013 lyckades vi återigen bli ett av de bästa länsförbunden i landet när det gäller medlemsvärvningen, både på återvärvning och nyvärvning. När det gäller den stora nationella samtalskampanjen ”Hallå Sverige” hade vi vid årsskiftet placerat oss på första plats i Sverige bland de moderata länsförbunden. Vi har nått längst när det gäller att uppnå målen som är satta för respektive länsförbund. Av de 26000 samtal vi skulle uppnå till valdagen, har vi redan genomfört mer än 18000 samtal. Vi noterar samtidigt att socialdemokraterna verkar ha vaknat till då de nyligen meddelat att även de ska knacka dörr inför valet. Skillnaden mellan dem och oss är väl då att vi har hållit på under hela mandatperioden, medan (S) lite mer i panik verkar kommer på att de ska samtala med väljarna så där ca sex månader innan valet.

Partiets andra stora satsning ”Framtidens jobb” innebär att ledande moderater ska besöka arbetsplatser runt om i landet inom både offentlig och privat sektor. Även här utmärkte sig Moderaterna i Västerbotten genom att vid årsskiftet var etta, när det gäller antalet genomförda besök på arbetsplatser.

Vi har också förändrat Moderaterna i Västerbotten i grunden de senaste tio åren. Vi har fler riksdagsmandat, vi har fler landstingsmandat, och vi har bättre resultat runt om i kommunerna än förr.  Moderaterna i Västerbotten har aldrig varit så stora i modern tid, som vi blev i senaste valet. Samtidigt ser det väldigt olika ut i länets kommuner. I vissa kommuner, som Dorotea, Åsele, Malå och Norsjö saknar vi representation.

Men som Folkbladet skrev om i lördags, så kommer vi att ställa upp med valsedlar även i Dorotea, Malå och Norsjö. Efter många års nedåtgående trend i just det sammanhanget, så har vi lyckats vända den och komma tillbaka. Det bådar gott inför valet!

I helgen tog vi avstamp inför valet den 14 september. Vi har också ett EU-val redan den 25 maj. Det finns mycket att göra, och vi gör det tillsammans som ett LAG. Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk.

Tillsammans är vi starka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.