Låt kvaliteten styra!

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/#./larm-om-missforhallande-pa-aldreboende?&_suid=140472385314003020081815294638

 

Vänsterpartiet och socialdemokraterna i Umeå ogillar privata äldreboenden, och därför beslutade man att ta tillbaka driften i egen regi. Trots att Skräddaren, drivet av Carema, var ett framgångsexempel och oerhört uppskattat i Umeå. Och nu ser vi resultatet!! S och V lovar dessutom att fortsätta på det här sättet om de vinner valet i september. Ren skandal. Låt kvalitet vara avgörande för äldreomsorgen – inte vilken huvudman det råkar vara som driver verksamheten. Lägg din röst på Nya Moderaterna eller något av de övriga Allianspartierna i höstens val!

4 kommentarer

  1. Erik

    Nu har ni chansen att vara fiffiga. Gulla med Carema och be dom redovisa sin internredovisning för Skräddaren och ställa den sedan mot Kommunens budget och prognos och utfall för Skräddaren. Jag gissar att Kommunens drift är väsentligt högre än Caremas och kvalitén är säkert också högre än vad Kommunen kan prestera. Med andra ord; vi skattebetalare är förlorare:(

  2. Bergis

    Om det är missförhållande i kommunal regi måste det ju ha varit ännu sämre i privat regi.

  3. lf

    Men du Anders Ågren,jag har kommenterat en tidigare blogg från dig då det gäller kvalite.Jag ville att du mera detaljerat skulle beskriva vad kvalite är för någonting.Du har inte svarat.Om du inte kan precisera vad kvalite är för något, hur kan du då säga att kvaliteten skall styra.
    Du kan ju försöka svara denna gång.

  4. Urban Bengtson

    Men varför så allianstyst om när Umeå kommun drog tillbaka beslutet om att låta driften av Nannabad inte få bli i privat regi? Först så viktigt att Nannabad planerades och byggdes av privata aktörer. Och sedan var det viktigt att privata entreprenörer driver nytt bad. Men därav intet!

    Orsak? Jo, det blev nödvändigt för att få använda 1948 års stadsplan och kalla det för ”allmänt ändamål” och för att avbryta detaljplanearbetet och slippa risk för trafikutredande och överklagan. Så alliansen har en del att förklara för allmänheten i Umeå här.

    Men det finns en lösning. Avbryt Nannabadbygget, sälj det det och kvarteret till privata aktörer att göra något för centrum som inte drar barn och ungdomar. Bygg sedan 50:an ihop med IKSU:s simhall och låt IKSU driva, men i samarbete med kommunen och simsporterna, det ger mesta valuta för pengarna.

    Det har bara gått 2 % av ett bads livslängd, 98 % finns att rädda!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.