Ta bostadsbristen i Umeå på allvar!

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbottensnytt/#./umea-vaxer-allt-langsammare?&_suid=1408685815047008700070285670541

I länken ovan rapporterar SVT Västerbottensnytt att Umeå växer långsammare nu än för 20 år sedan. Vi vet också att den senaste mandatperioden har det byggts alldeles för få bostäder i Umeå, vilket naturligtvis hämmar Umeås möjligheter att attrahera nya invånare. Det saknas helt enkelt bostäder för dem som vill flytta till Umeå.

Moderaternas recept för att komma tillrätta med detta är välkänt i Umeå: vi vill fördubbla bostadsbyggandet under kommande år! Det kommunala bostadsbolaget AB Bostaden måste öka hyproduktionen av hyresrätter och vi måste också möjliggöra för privata aktörer att öka byggandet. Jag välkomnar att bostadsbristen seglat upp som en av de allra hetaste lokala valfrågorna, för den här frågan måste lösas snarast och är avgörande för Umeås tillväxtmöjligheter!

Nya Moderaterna har en politik för ökat bostadsbyggande, såväl på riksplanet som på lokalplanet!

En kommentar

  1. Bergis

    Jag blir bara förvirrad. Under era två mandatperioder har ombildningen av hyresrätter till bostadsrätter accelererat. I Umeå väljer man att bygga dyra bostadsrätter vid älven framför billiga hyresrätter och studentbostäder. Vars var du när beslutet om byggandet av Öbackastrand togs? Borde du inte ha stått på barrikaderna och krävt fler hyresrätter och studentbostäder istället?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.