Rösta för fortsatt valfrihet i Umeå!

Jag och moderaterna står upp för umeåbornas rätt till valfrihet inom olika områden. Vi vet att valfriheten är uppskattad av befolkningen. 8 av 10 svenskar anser att valfrihet inom vård och omsorg är viktigt. Likaså vill 3 av 4 föräldrar kunna välja skola till sina barn.

Tyvärr har vi den senaste mandatperioden sett hur V och S av ideologiska skäl försämrar möjligheten till människors fria val i vår kommun. Hans Lindberg säger i en intervju med VK nej till vinster i välfärden. Ett tydligt och rakt NEJ. Samma svar gav han på en rak fråga vid Morgonpasset i torsdags.

Det innebär i praktiken att (S) i Umeå vill stoppa företag från att kunna erbjuda äldreomsorg eller för den delen driva friskolor. Många skolor kommer få lägga ner i Umeå. Alla hemtjänstföretag – 22 företag i Umeå – som idag servar 1/3 av de hemtjänstberättigade, kommer att få upphöra med det. Det blir ett slut på valfriheten. Många jobb går förlorade. Likaså på skolområdet – Lindbergs besked innebär att friskolor som Minervaskolan måste stänga, Umeå Montessori, Umeå Internationella Gymnasium m.fl får upphöra. Det är som att (S) har kopierat Vänsterpartiets politik rakt av.

Moderaternas slutsats är tydlig: Uppmuntra valfrihet inom såväl skolan som omsorgen! Umeå kommun var tidigt ute med att erbjuda eget val inom hemtjänst och sedan 2010 har vi lagen om valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänsten. Utredningar visar att fokus på kvalitet har ökat och brukarnas behov tillgodoses bättre. Vi i Alliansen vill fortsätta att vidareutveckla succén med valfrihetssystemet och införa LOV även inom särskilt boende och inom handikappomsorg.

Men detta förutsätter att fler umeåbor röstar på Moderaterna och övriga Allianspartier i valet nästa söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.