Tittarna korade Reinfeldt (M) till segrare igen!

Igår följde många den avslutande partiledardebatten i SVT. Tydliga skillnader mellan enad Allians och en splittrad rödgrön opposition. Jobb eller bidrag? Ordning och reda i ekonomin eller kaos? Enligt den undersökning som gjordes efter debatten ansåg tittarna att Alliansen vann debatten och Reinfeldt fick högst betyg.

Saxat ur Expressens nätbilaga:

”Tittarna som följt kvällens partiledardebatt i SVT, den sista innan valet, har sagt sitt. I en mätning gjord av Demoskop har de korat alliansen till vinnare.

Nästan en tredjedel, 29 procent, anser att alliansen klarade sig mycket bra i debatten. Detta är att jämföra med 27 procent för den rödgröna oppositionen.  Alliansen som helhet fick ett högre betyg (3,34) än den rödgröna oppositionen (3,22).

– I snittbetygen blev det en jämn match mellan Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven, men den samlade bilden är ändå att det var alliansen som tog hem slutdebatten. Både Reinfeldt och alliansen som helhet lyckades också bättre med att få höga betyg även av tittare som inte redan hör till sympatisörerna, säger Peter Santesson på mätinstitutet Demoskop.

Reinfeldt vann med knapp marginal

Av de enskilda partiledarna klarade sig statsminister Fredrik Reinfeldt fick höga betyg. 29 procent gav honom betyget ”mycket bra” i kvällens debatt. Hans samlade betyg blev 3.25, vilket gjorde honom till vinnare.

Reinfeldt var också den partiledare som fick högst betyg av tittare som sympatiserar med något parti på andra sidan blockgränsen. Han fick lika högt betyg i kväll som efter gårdagens slutdebatt i TV4, men ett lägre betyg än han fick (3,58) i slutdebatten inför riksdagsvalet 2010.

På andra plats hamnade S-ledaren Stefan Löfven. 25 procent av de tillfrågade tittarna tyckte att S-ledaren Stefan Löfven klarade debatten ”mycket bra”. Det gav honom 3.22 i medelbetyg.

Andraplatsen i mätningen intas av Stefan Löfven, som var den oppositionsledare som fick högst betyg (3,22). Löfven presterade bättre i kväll än han gjorde i gårdagens drabbning i TV4 där betyget stannade vid 3,07. Löfven fick också ett högre betyg än Mona Sahlin fick (3,09) i slutdebatten inför riksdagsvalet 2010.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.