Tre positiva nyheter för Umeå

Så här i eftervalstider, och mycket fokus på förhandlingar, regeringsbildningar och annat så skulle jag vilja passa på att lyfta upp tre positiva nyheter för Umeås del:

1. Umeå har gått om Sundsvall i kampen om vem som är störst på handel. Sundsvall har ju varit etta på toppen sedan 2008, men nu har Umeå gått förbi. Detta sker dessutom innan IKEA och IKANO har öppnat. Vi kan vara övertygade om att detta bara är början, på ett nytt kapitel och mycket stark utveckling för handeln i hela Umeåregionen. Ett starkt uppsving väntar, med nya arbetstillfällen som följd och ökade skatteintäkter till det offentliga.

2. Åklagarmyndigheten bildar ny organisation, och Umeå blir huvudorten för det nya regionen som spänner över norra Sverige. Åklagarområde Nord blir således ett av sju geografiska åklagarområden. Upptagningsområdet som bildas motsvarar Region Nord i den nya Polismyndigheten som bildas vid årsskiftet. Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland kommer ingå i Åklagarområde Nord. Ännu en pusselbit för att stärka Umeå som Norrlands rättscentrum.

3. Umeå placerar sig på första plats i länet och tredje plats i landet, mätt i företagens uthålliga tillväxt. Det visar den årliga undersökningen Årets Företagarkommun från Företagarna. Ett gott betyg åt de företag som är verksamma i Umeå.

Tre positiva nyheter för Umeå och vår region. Vi ska fortsätta arbeta för att stärka Umeå inom område efter område!

4 kommentarer

  1. Dag Lindgren

    Huvudproblemet i världen är att det finns fler människor än jorden säkert klarar av och att det blir fler inför en oviss framtid. Drivkrafterna är bl a att varje kommunalpolitiker strävar efter expansion. Lägg av med att medvetet efterstråva 200 000 Umeåbor inom några decennier. Jag bor i Umeå och tycker staden är stor nog som den är.

  2. Ulf Parde

    Läser i dagens VK om tiggarna. De ska skickas tillbaka (utvisas). Även enligt EU-reglerna har ett land rätt att utvisa andra länders EU-medborgare efter tre månader om de inte kan försörja sig. Det kan
    de ju inte om de måste tigga. Vi är för mesiga i Sverige. Det blir för lätt för länder som bl a Rumänien att skyffla över problemen på andra. Och där står vi flata svenskar
    som ska lösa all världens problem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.