Lite blandat

Ligger även fortsättningsvis ganska lågt på bloggen med inlägg. Mycket internt arbete som ska göras i partiet och som VK-läsarna kunde läsa för någon dag sedan i papperstidningen så pågår det också förhandlingar på olika politiska nivåer. Så lugnet på bloggen bedrar 🙂

Den nya S/MP-regeringen har redan hunnit bekänna färg. De höjer skatter och markerar en tydlig viljeinriktning att begränsa människors valfrihet inom vård, skola och omsorg. Det är därtill mycket tråkigt att Vänsterpartiet får ett sådant stort inflytande när det gäller just valfriheten. Beklagligt också att nya regeringen lyckats förstöra våra numera goda relationer till USA och Israel. Men på plussidan, så finns ju en viss satsning på försvaret samt att man även fortsättningsvis har sänkt restaurangmoms och låter RUT-avdraget vara kvar. Ett stort frågetecken blev det kring kärnkraften – MP hävdar att deras överenskommelse innbär att två reaktorer kommer att stängas denna madatperiod, medan (S) hävdar att inga reaktorer kommer att stängas. Förtroendeingivande? Svar nej.

Noterade idag på vk.se att det hävdas att Umeå ska ta fram en ny kommunlogga. Det stämmer ju inte. För det första har vi ju Umeås stadsvapen, och det kommer att användas. För egen del anser jag att stadsvapnet borde användas mer frekvent. Sedan kan loggan med lövet möjligen behöva ses över något men avsikten är ju inte att en helt ny logga ska tas fram. Om någon nu trodde det.

Kommunen har betydligt större utmaningar att ta tag i: få fart på bostadsbyggandet, möjliggöra framväxten av fler jobb och ett säkrande av fortsatt valfrihet inom skola och omsorg för umeåborna. Här finns det många mörka moln på himlen. Och samtidigt stora utvecklingsmöjligheter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.