Bekämpa IS-terroristerna

De fasansfulla brott som terroristerna i IS gör sig skyldiga till i Syrien och Irak upprör en hel värld. Massmord, grymma avrättningar, man halshugger eller korsfäster människor, våldtäkter mot kvinner och barn och annat obeskrivligt. Bland dessa mördare slåss en rad personer med svenskt medborgarskap. Uppgifterna varierar något med enligt SÄPO är det mer än 100 personer, kanske upp till 300 personer från Sverige, som åkt ned för att delta i dessa terrorhandlingar.

Självklart måste Sverige agera hårt och tydligt mot dessa individer! Regeringen vill enligt justitieminister Morgan Johansson (S) göra det kriminellt att åka utomlands och strida för, och träna med terroristorganisationer. Så när man kommer tillbaka väntar en brottsutredning och fängelsestraff. Det är ett självklart, och mycket bra, besked! Folkpartiets Jan Björklund har i ett uttalande sagt att i de fall terroristerna är svenska medborgare ska de bestraffas med hårda fängelsestraff. Terroristerna riskerar ju dessutom att återvända till Sverige och begå terrorhandlingar här. Och har de inte svenskt medborgarskap ska de utvisas och inte tillåtas återvända. Även det ett mycket bra förslag.

Världen har alldeles för länge tittat åt annat håll, eller gjort alldeles för lite för att stoppa IS frammarsch. Denna monstruösa terrorgrupp måste bekämpas hårt på alla plan.

2 kommentarer

  1. "Dosan"

    Som vanligt ett oerhört naivt och populistiskt uttalande från en högerpolitiker.

    Vem bestämmer vem som är terrorist eller ej? Du ignorerar eller glömmer bort att ”terrorist” är en godtycklig etikett som kan appliceras hur man vill. Jag är säker på att IS betraktar alla som anfaller dem som just terrorister. Så vem bestämmer?

    Plus, när en sån här lag eventuellt har trätt i kraft, tänk om definitionen av terrorist plötsligt ändras? Då kan lagen missbrukas till massor av otrevliga saker.

    Men så långt tänkte du ju såklart inte, eftersom du är en högerpolitiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.