Såja. Beslutet kommer att ändras!

Debatten kring försvarets medverkan vid Umeå nationaldagsfirande har fortsatt kontinuerligt denna helg. Jag välkomner dagens besked från kommunfullmäktiges presidium i Umeå, Sven-Olov Edvinsson (C) och Marie-louice Rönnmark (S) att arrangörsgruppens beslut kommer att ändras! Tidigare under förmiddagen skickade jag in en fråga till Hans Lindberg (S) som krävde just att beslutet skulle ändras, men förhoppningsvis är därmed frågan överspelad.

Sunt förnuft har fått råda. Svenska försvarsmakten är garanten för att vi är och förblir ett fritt och självständigt land, och självfallet ska de vara välkomna vid nationaldagsfirandet i Umeå på Gammlia den 6 juni!

Bra att beslutet ska ändras! Ordningen är återställd.

3 kommentarer

  1. Nick Johnzon

    Det låter utmärkt!
    Men, låt det inte stanna vid att korrigera ett felaktigt beslut, som i förlängningen kunnat skapa oönskade motsättningar.
    Ta även reda på, och redovisa offentligt, HUR det felaktiga beslutet kom till och varför.
    Jag är helt säker på att fler än jag vill få en förklaring till hur det kommer sig att offentliga företrädare resonerar, och hur det kommer sig att reaktionen från fullmäktige kommer först EFTER att det börjat blåsa snålt..
    Jag vet att personer talar om att begära ut handlingar rörande resonemanget, enligt offentlighetsprincipen..
    Väntar med intresse..
    Nick

    • Anders Ågren (inläggsförfattare)

      Som det nu har gått att läsa även i tidningarna, så hade frågan aldrig varit uppe för politiskt beslut. Det var en arrangörsgrupp som på eget initiativ tog beslutet – och det speglade verkligen inte den linje och syn som Umeå kommun har och har haft på svenska försvaret.

  2. Pingback: Militär viktigare än barn?! Felbeslut enl. umepolitiker om försvaret på nationaldagen ändrades – felbeslut kvar om badbarn i trafikfarligt city. | Umeås Bästa (UB)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.