VK:s avslöjanden om Studiefrämjandet

VK har genom ett föredömligt arbete avslöjat omfattande oegentligheter inom Studiefrämjandet i Umeå, när det gäller redovisning av bl.a. studiecirklar och kulturprogram som inte existerar. De har därmed kunnat få ut väldigt stora summor pengar som de inte har rätt till. Det hela är polisanmält och utreds följaktligen av polisen.

Självklart ska de inte ha något ekonomiskt stöd av Umeå kommun, och man bör ju även försöka undersöka hur det ser ut tillbaka i tiden. Det är en fråga för de nämnder (Kulturnämnden i första hand) som har betalat ut bidrag till verksamheten att följa upp. Umeå kommun har betalat ut mycket skattepengar på felaktiga premisser, och då bör man ju rimligen kunna kräva tillbaka detta. Och detta gäller så klart om det upptäcks att andra föreningar har arbetat på samma sätt som Studiefrämjandet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>