Nej till Fi-förslag om ”veganmånad”

På förmiddagen sa vi i arbetsutskottet NEJ till förslaget från Feministiskt Initiativ att införa ”veganmånad” inom kommunal verksamhet i Umeå. Låt kommunens personal, elever, barn, äldre SJÄLVA få välja vilken sorts mat de vill äta.

Ja till valfrihet och alternativ – nej till förmynderi!

5 kommentarer

  1. C-J

    Valfrihet för vem? Djurens valfrihet? Framtida generationers valfrihet? Valfriheten hos de som bor där klimathotet kommer att slå till hårdast? Skall våra högst egoistiska val skapa problem och lidanden för de som ärver vår planet, och för all del för de som lever nu? Nu är inte en vegansk månad något jag själv förespråkar (även om jag själv är vegan på heltid och anser att fler bör vara det), men konsumtionen av kött är inte hållbar utan utgör en enorm belastning för miljön inte bara sett till utsläppen utan också sett till hur mycket odlingsyta som krävs för det – en odlingsyta som skulle kunna minskas och mätta fler munnar än idag om vi övergav köttproduktionen. Så jag förstår helt och fullt FI:s förslag, även om jag själv tycker att det finns bättre vägar att gå mot ett köttfritt samhälle.

    • Petter

      Dina påstående i ditt inlägg håller inte riktigt, börja odla år efter år på samma yta utan vallodling och bete.Och här i norr går det inte att odla brödsäd tex vete med falltal som duger till bröd ,så här funkar det bra med betande mular .
      Ni veganer tror allt går att odla ,bara att peta ner frö i backen sen löser sig resten.
      Det måste till näring på åkrar ,jorden måste bearbetas i ett trädesbruk osv.
      Utan betande djur kommer mångfallden att utarmas.
      Men det är väl ingen ide att förklara detta för nån som ändå inte begriper,för utan kött kommer vi inte att klara jordens alla munnar att mätta . Stora områden som inte lämpar sig i världen för att odla livsmedel.Inget i ditt inlägg som överhuvudtaget berör den absolut största orsaken till växthusgaser ,BILEN

  2. Olle

    Ja det var rätt ,alla måste ha valfrihet ?
    Även valfriheten var vi vill bo och våra barn ska gå i skola.
    Valfrihet som passar er politiker bäst ja. ,ta nu och sätt er ner och riv upp beslutet ni fattat om våra byaskolor utifrån era bristfälliga utredningar och mörka ridåer.

  3. Krister Lindgren

    Satsa på mer kunskap hos kökspersonal & pengar på grönsaker, sallad & vegetariska rätter så de både är mumma för ögonen & ger de näringsämnen som dagligen behövs.

    Då finns det möjlighet att vi äter mer grön & mindre rött

    Mvh

    KL

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.