Motverka tiggeriet

Har varit utomlands de senaste dagarna, men är nu åter i Umeå. Ser att Hans Lindberg lyft problemet med tiggeriet i centrala Umeå. Det är positivt att han tar upp det. Jag hade ställt en enkel fråga till honom om just detta i kommunfullmäktige, men  vi hann inte få upp den till diskussion så den kommer på nästa KF istället.

5 kommentarer

  1. louis

    Mycket BRA förslag ! Det är dax att politikerna börjar tänka på sitt eget folk som mått så dåligt en lååååång tid av detta. Vissa har slutat gå ut .Det är inte rättvist att vi puttas undan i vårt eget land.Detta har begränsat vår frihet på många sätt och det är inte acceptabelt. Jag reagerade också starkt när jag såg uppdrag granskning här i veckan när Romerna samlades utanför stadshuset i Malmö efter avhysningen och skrek : Vi går inte härifrån innan ni ordnat någonstans att bo för oss.Då undrar jag VARFÖR GÅR DE INTE TILL SITT EGET STADSHUS HEMMA I DERAS LÄNDER OCH KRÄVER DETTA? DET ÄR VÄL DERAS POLITIKER DE SKA AVKRÄVA DETTA AV .DOM VISADE JU ATT DE HAR HANDLINGSKRAFT ATT PROTESTERA .Samla ihop alla era landsmän och kräv detta av era egna politiker! För det kan inte vara Sveriges sak att ombesörja att alla andra länders befolkning får bostäder här i Sverige .Sedan reagerade jag starkt på en annan sak: Moderaternas nya förslag att bli hårdare mot de stackars människor som uppbär försörjningsstöd.Jag tycker det blir lite konstigt att man ska jaga dessa människor som förmodligen har det svårt ändå ,för att ev några få fuskar,när man samtidigt kastar ut miljarder i pengar till andra länders medborgare.Det känns mycket konstigt och olustigt. Det känns nästan som att människor som av olika anledning måste uppbära försörjningsstöd blir misstänkliggjorda som brottslingar ,vilket är fullkomligt orimligt .De ska jagas med oanmälda hembesök och tvingas söka jobb på annan ort ,när det inte ens finns bostäder till de som faktiskt redan fått jobb och måste tacka nej för att de inte hittar någon bostad.. Ett sådant samhälle vill jag inte ha .Jag tycker Sverige ska ha en human politik både vad gäller sjuka,gamla och människor som av olika själ kan ha hamnat i ekonomisk kris.De ska inte behöva känna sig jagade som en häxjakt. Då blir det som stupstocken när man jagade och utförsäkrade människor som var svårt sjuka och inte behövde leva under ännu svårare press. ( Det visade sig också att det inte alls var så mycket fusk som man fått folk att tro) Hoppas Moderaterna tänker om i denna frågan. Dra inte in hjälpen för våra egna medborgare som behöver hjälp ,dra ner då på alla miljarder som stoppas i andra fickor. Tänk också på att , vem ska ha tid och möjlighet att utföra alla dessa kontroller ,.Nej detta är ett förslag som kostar mer än det smakar.Tänk också vilken utsatt situation det kan vara för Komunens folk att gå i vissa områden ,när knappt polis och utrycknings personal kan ta sig in utan att bli anfallna på olika sätt. Jag tycker Sverige ska ha en human politik både vad gäller vård ,sjuka, gamla och människor som av olika själ kan ha hamnat i ekonomisk kris.de ska inte behöva känna sig jagade som en häxjakt. Hoppas Moderaterna tänker om i denna frågan. Dra inte in hjälpen från våra egna medborgare ,dra ner då på alla miljarder som stoppas i andra fickor.

  2. Lars-Gunnar Olsson

    Hej,

    Jag påminner mig ha läst att de s.k. jobbskatteavdragen resulterat i att t.ex en sjuksköterska/undersköterska skulle ha fått en extra månadslön (netto) sedan jobbskatteavdragen infördes. Alltså inte i form av någon löneförhöjning – utan enbart pga effekten av avdraget.

    Stämmer det?

    I så fall har jag svårt att respektera de som samtidigt vill ha höjda skatter, och minskade jobbskatteavdrag. Och samtidigt klagar de över att de inte kan leva på sina löner.

    Det är inte så att jag missunnar sjukvårdspersonal högra löner och högre levnadsstandard. Men det är något i argumenteringen som jag inte riktigt förstår.

    Bästa hälsningar

    /Lars-Gunnar
    Storgatan 54, 903 26 UMEÅ
    070-716 61 05

    • Anders Ågren (inläggsförfattare)

      Du minns helt rätt. Så här var några av slutsatserna i maj 2012: ”Jobbskatteavdraget har gjort att lönen efter skatt ökat med 1000 kronor i månaden för i princip alla heltidsarbetande. För 75 procent av alla som har ett jobb har lönen efter skatt ökat med över 1 500 kronor varje månad. Det här medför att breda löntagargrupper som exempelvis sjuksköterskor, metallarbetare och lärare i praktiken fått en extra månadslön per år tack vare jobbskatteavdraget. Jobbskatteavdraget är dessutom extra generöst för dem som är över 65 år vilket gör det än mer lönsamt för denna grupp att stanna kvar längre i arbetslivet och på arbetsmarknaden. ”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.