Bra att försvarsmakten får vara med denna gång på nationaldagsfirandet i Umeå utan tjafs

För ganska precis ett år sedan blev det stor nationell – negativ – uppmärksamhet kring beslutet att porta svenska försvaret från deltagande vid det officiella nationaldagsfirandet i Umeå på Gammlia. Beslutet ändrades dock glädjande efter politiskt ingripande. Därför hade jag inför senaste fullmäktige ställt en enkel fråga till Hans Lindberg (S) huruvida försvaret skulle vara välkommet denna gång. Vilket borde vara en självklarhet. Pga tidsbrist beslutade vi att skjuta upp frågan till sammanträdet i maj.

Hans Lindberg beslutade i förra veckan att offentliggöra sitt svar till mig i förtid på sin blogg, med hänvisning till att nationaldagen skulle ha passerat vid tiden för nästa KF-sammanträde (!). Nej…. Nationaldagen är den 6 juni – fullmäktige är den 30 maj. Men hur som helst – det är ett positivt svar: ”hemvärnet, skyddscenter och musikkåren kommer att deltaga i vanlig ordning”.

Vi ska vara stolta över den svenska försvarsmakten, som är garanten för att Sverige är ett fritt, demokratiskt och självständigt land.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.