Respektera demokratin och mötesfriheten!

I Sverige har vi yttrandefrihet och mötesfrihet. Det är viktiga grundpelare i en fungerande demokrati. Därför är det oerhört allvarligt när man försöker hindra politiska partier att hålla sina möten. Det i sig är ju ett hot mot demokratin.

Igår blev det tumult i Umeå, när vänsteraktivister försökte hindra SD att hålla ett möte på Kulturväven. Polisen fick ingripa och mota ut demonstranter från byggnaden. När sedan Åkesson skulle hålla sitt tal, så gick plötsligt brandlarmet. Någon hade tryckt på brandlarmet i Väven, varpå byggnaden fick utrymmas. Det ska nu tydligen utredas hur det gick till, så jag ska inte spekulera i det.

Men att försöka hindra politiska partier, i detta fall ett parti som sitter i såväl riksdagen som kommunfullmäktige är obeskrivligt korkat och omdömeslöst. Oavsett det är socialdemokrater, moderater, vänsterpartister, sverigedemokrater eller något annat parti för den delen som ska hålla politiskt möte, så har de självklart rätt att hålla dessa, utan att andra politiska sympatisörer ska försöka förstöra och stoppa mötena.

Respektera demokratin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>