Kriminalitet och våld oroar svenskarna mest

lagochordning160815

Kriminalitet och våld är det som svenskar upplever som mest oroande inför framtiden. Detta enligt en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av Ekot.

Det är inte förvånande. Enligt Eurostats statistik har vi fler överfall än jämförbara länder, uppklaringsprocenten är bara 14 procent av alla anmälda brott, sexualbrott mot kvinnor har fördubblats, vi har hälften så många poliser per capita som flertalet jämförbara länder, vi möts dagligen av rubriker om gängkriminalitet etc etc.

Nyhetsrapporteringarna i Sverige duggar tätt om blåljuspersonal som råkar ut för bakhåll och stenkastningar i diverse bostadsområden. Polis, ambulanspersonal och räddningstjänst hotas och attackeras runt om i landet. Angreppen har under flera år ökat och förekommer nu i en rad områden. Jag menar att samhället måste markera betydligt hårdare mot angrepp på polis, ambulanspersonal och räddningstjänst. Det finns 53 bostadsområden i landet som i olika grad är utsatta för allvarlig brottslighet, där kriminella gäng riskerar att ta över kontrollen. Knarkhandel sker öppet, och boende i områdena vågar inte gå till polisen. Ibland finns det också inslag av religiös extremism – islamister som stärker sitt grepp över områdena.

Detta händer alltså i Sverige! De utsatta områdena måste säkras och återtas. Ge polisen de befogenheter och de resurser som krävs för att återställa ordningen på permanent basis. Samtidigt måste straffen för att angripa blåljuspersonal höjas kraftigt. Det är dels ett viktigt signalvärde för att dessa brott ska prioriteras upp av åklagare och polis, dels är det viktigt att de kriminella inte ska komma undan så lätt som idag. Så skärp straffen för dessa allvarliga brott.

Sätt åt de kriminella gäng som försöker ta över våra gator och torg. Moderaterna har många viktiga förslag på detta område. Återupprätta lag och ordning i Sverige.

En kommentar

  1. Leif

    Grattis, Moderaterna står väl nästan som skapare av det samhälle vi har idag. Tveksamt att ni är så klarsynta och det vore väl politiskt självmord att erkänna. men allt som era kritiker sa skulle hända, med era skattesänkningar, ökade klyftor osv, sker här och nu.

    Aldrig mer den blåa piskan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.