Vårt förslag att sälja Umeå kommuns semesterlägenheter i Hemavan, på måndagens KF

På måndagens kommunfullmäktigesammanträde kommer min och Moderaternas motion upp, om att sälja Umeå kommuns samtliga semesterlägenheter i Hemavan.

Läsaren av min blogg kanske kommer ihåg att Umeå kommun äger ett antal lägenheter i Hemavan, Storumans kommun. De inköptes 1987 för att kunna erbjuda kommunens anställda möjlighet att hyra ”fjällstugor” till låga priser. Kommunen äger dessutom, via kommunala bolag, ytterligare några lägenheter där.

Moderaternas uppfattning är tydlig: Umeå kommun borde inte äga lägenheter för semestersyfte – varken i Hemavan, på Gotland, i Thailand eller någon annanstans för den delen. Det är inte en kommunal uppgift. Vill man hyra lägenhet eller stugor finns det ju privata uthyrare.

Umeå kommun har dessutom en ansträngd budget för renoveringar av alla lokaler där man har ordinarie kommunal verksamhet. Att då satsa pengar på att fortsätta äga semesterlägenheter i Hemavan är en uppenbart felaktig prioritering. Förövrigt är det bara ca en procent av de anställda som under årens lopp har haft möjlighet att utnyttja lägenheterna. Av kommunens ca 12 000 anställda är det alltså omkring 120 personer som periodvis använder lägenheterna.

Dags att sälja lägenheterna!

En kommentar

  1. Ove Lindström

    Helt rätt att sälja alla sk skumma affärsmetoder hos kommunerna i Sverige !
    Se hellre till att det finns lägenheter för svenska medborgare att hyra inom respektive kommun !
    Intäkterna från dessa försäljningar kan man då bygga flera hyreshus, eftersom det saknas en hel del
    bostäder för medborgare som får stå 7-8 år i bostadskön !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.