Helt rätt att begära misstroendevotum mot ministrarna!

Anders Ågrens foto.

Mycket har skrivits om den fullständiga inkompetens och regeringsoduglighet som nuvarande regering uppvisats, kopplat till IT-skandalen på Trasportstyrelsen. Alla – ’även socialdemokraterna och statsministern verkar i alla fall vara överens om att den inträffade är mycket allvarligt och innebär ett hot mot såväl rikets säkerhet som mot enskilda individer.

Att Allianspartierna idag riktar misstroendevotum mot de tre ansvariga statsråden för brister i ansvarstagande är HELT RÄTT! Att såväl inrikesministern som försvarsministern under 1,5 års tid väljer att inte informera statsministern eller ansvarigt statsråd om detta gigantiska säkerhetshaveri, det värsta på åtminstone 40 år, är ju fullständigt bisarrt. Ta exempelvis inrikesminister Ygeman. Ok, han vill inte berätta det över en fika, men att han inte på 1,5 år hittar ett lämpligt sammanträde eller mötesrum där denna stora säkerhetsmässiga katastrof är lämplig att tas upp som ärende…..  Exempelvis i det säkerhetspolitiska råd, där de båda ingår…..Ja, för varje uttalande som någon av ministrarna har gjort har det bara blivit värre och värre.

Regeringen har dessutom under en lång tid valt att inte informera oppositionen, riksdagen, media eller svenska folket. En ren mörkläggning helt enkelt.

Självklart måste deras agerande och oförmåga att regera få konsekvenser.

Nu spekuleras det i att statsminister Löfvens motdrag blir ett nyval. Återstår att se. Men personligen skulle jag välkomna det. Det spelar ingen roll att mitt parti har dåliga opinionssiffror i dagsläget. Moderaterna ska alltid vara beredda att ta ansvar och göra det rätta för nationen – oavsett tillfälliga opinionsvindar.

2 kommentarer

  1. Micke

    Outsourcing av uppgifter gällande rikets säkerhet som alliansen genomförde är den verkliga orsaken till dagens säkerhetsläckor.

    Hur man överhuvudtaget kan tänka sig att privatisera sådana uppgifter är skrämmande.

    Skylla på andra för sin egen inkompetens är svagt Ågren.

  2. Bergis

    Se så elegant Stefan Löfven tog sig ur den här knipan ni försatt honom i. Nu får ni stå med dumstruten igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.