M-kommentar till dagens budgetproposition

En kommentar

  1. Michael Rönnlund

    Att lämna bostadssamtalen som ni i alliansen gjorde diskvalificerar alla påståenden om att regeringen strör pengar omkring sig. Det är allianspartierna som stör pengar omkring sig.

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/alliansen-lamnar-samtalen-om-bostadspolitik?

    Ni i alliansen tycker det är helt ok och väl använda skattemedel att ge bidrag till rika villa- och bostadsrättsägare i form av ränteavdrag och ROT-avdrag. 85% av ränteavdragen går till rika.

    https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rika-far-mest-av-statens-30-miljarder-i-ranteavdrag

    +30 miljarder varje år får staten och skattebetalarna bidra med till dessa redan välbeställda. Det är helt omotiverat fortsätta med dessa bidrag och dessutom farligt för samhällsekonomin. Spricker bostadsbubblan får det oerhörda konsekvenser på svensk ekonomi

    Hur kan ni klaga på att barnbidragen höjs lite grann, att studiebidragen höjs lite grann när ni samtidigt accepterar att staten betalar ut 25,5 miljarder varje år till rika villa- och bostadsrättsägare i räntebidrag?

    Enligt Hans Heggemann, utredare på SCB:s avdelning för inkomststatistik har ingen annan skatt eller reform lika stor effekt i att omfördela från ekonomiskt svaga till de ekonomiskt starka.

    https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/rika-far-mest-av-statens-30-miljarder-i-ranteavdrag

    Lägg till de fördelningsmässigt orättvisa ROT-avdragen som också går till de mest välbeställda i Sverige och man hamnar på +50 miljarder varje år. Dessutom har enligt skatteverket inte svartjobben minskat som var tanken med dessa ROT-avdrag.

    https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/byggbolagen-maste-ta-ansvar-for-svartarbetet

    Snacka om att sila mygg och svälja kameler. Ni accepterar att staten har utgifter till rika villa- och bostadsrättsägare på +50 miljarder men tycker 200kr i mer barnbidrag är oansvarigt.

    Man vet inte om man ska skratta eller gråta då man genomskådar alliansens ekonomiska politik och framförallt hur ni subventionerar rika i villor och bostadsrätter.

    Det är inte väl använda skattepengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.