Brännbollsyran 2018

Brännbollsyran är Umeås populäraste årliga arrangemang. Fjärde största festivalen i Sverige (!). Inför kommande evenemang år 2018 verkar de ha lyckats igen: “Världsstjärnorna Dimitri Vegas & Like Mike headlinear Brännbollsyran 2018 i Umeå 31 maj – 2 juni. Rankade #2 i världen. En av de mest önskade artisterna till festivalen alla kategorier.”

Brännbollsyran lyckas nå nya höjder varje år, med publikrekord år efter år. De har haft en mycket bra utveckling. Vid starten år 2013 (7000 biljetter), sedan år 2014 (12000 biljetter), år 2015 (13000 biljetter), 2016 (15000 biljetter) och 2017 nytt rekord med 16000 sålda biljetter! Bra artister, rekordpublik och god stämning. För att få en uppfattning om antalet sålda biljetter kan man jämföra med andra evenemang som genomförts i Umeå, exempelvis Nordic Rock (6000 biljetter), UxU (4500).

Det här arrangemanget är mycket viktigt för hela Umeå – fantastiskt bra för besöksnäringen när många kommer hit från andra kommuner och andra delar av landet.

Umeå kommun ska vara stolta och tacksamma över det arbete som arrangörerna lägger ned på detta evenemang!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>