Bred enighet om att riva s.k. graffitiväggarna på I20-området

Anders Ågrens foto.

Idag var vi fyra nöjda moderata representanter i Umeå kommunstyrelse som lämnade avslutat sammanträde.

Moderaterna har länge drivit frågan om noll-tolerans mot klotter. I denna linje har också legat att vi har varit motståndare till att kommunen ska ställa upp med s.k. ”lagliga väggar”. Vi har konsekvent varit motståndare till väggarna uppe på gamla I20-området. Polisen har ju i omgångar under åren påpekat att de inte har fungerat brottsförebyggande (såklart). Tvärtom har vi med jämna mellanrum i kommunledningen fått rapporter om att man övat uppe på väggarna – lagligt – för att sedan bege sig ut och spraya olagligt på andra ställen i staden. I underlaget till dagens handlingar konstaterades att området har varit kraftigt nedskräpat, med bl.a. sprayburkar. Polisen har också larmat om förekomsten av alkohol och andra droger i anslutning till det aktuella området på I20.

Moderaterna har länge, under kanske 13-15 år, mer eller mindre drivit frågan ensamma i Umeåpolitiken. Men idag var det en bred politisk enighet för att riva väggarna – endast Vänsterpartiet röstade för ett bevarande.

2 kommentarer

  1. El Bryo

    Köper inte ditt argument om att det vore någonting negativt att de som målar olagligt använder planket för att ”öva”.
    Även om de som målar olagligt också brukar planket så borde väl varenda droppe som sprayas på det lagliga alternativet vara en vinst då det annars hamnat någon annanstans?

    Jag som har lite insyn i graffitin i Umeå kan ju ta och berätta för herr Ågren att de allra flesta av de som målar på i20 ENDAST målar legalt. Och den minoritet som även målar olagligt hade ju som sagt annars använt färgen till att måla olagligt, så vad är bekymret egentligen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.