Tempot inför valet ökar!

Idag är det 90 dagar kvar till valet. En ganska kort tid där mycket kommer att hända: debatter, tidningsreportage, kampanjer, skolinformationer, dörrknackning, utspel, valskyltar ska upp, valstugor ska bemannas etc. Opinionsmätningarna avlöser varandra i hög takt. Det är ett hektiskt tempo på många sätt, precis som det ska vara. Vår formella valupptakt med Moderaterna sker i början av augusti, men egentligen kan man ju säga att valrörelsen redan har startat. På riksplanet, regionalt, lokalt.

Än så länge syns det kanske mest på sociala medier där det pågår debatter och diskussioner mer eller mindre dygnet runt, men från och med förra veckan så har det även börjar syns i det offentliga rummet i Umeå. På några av lokalbussarna (fotocred: Nalta Media) har det börjat komma upp reklam med oss moderater. Arbetet med vårt lokala valmanifest har pågått under en längre tid, och är snart färdigt att gå till tryck.  Vi moderater ökar helt enkelt tempot i Umeå.

På återhörande!

4 kommentarer

 1. QA

  Hej! Var finns dessa debatter och diskussioner i sociala medier? Antar att du menar med er politiker inblandade? För jag vill gärna diskutera, men det är förtvivlat svårt att kunna göra det. Vi ser er bara 3-4 veckor i aug-sept vart 4:e år i valstugorna. Försöker man maila en fråga till många av er, så får man ett allmänt hållet svar, och ställer man uppföljande frågor för att få ett tydligt svar, så får man extremt ofta inget svar. Demokratiproblem? OBS! JAg är inte otrevligt eller nåt sånt, utan i hövlig ton frågar jag, men får inte mkt till svar…

  • Anders Ågren (inläggsförfattare)

   Hej!
   Jag kan bara beklaga om du upplever att du inte får något svar. Jag kan ju bara tala för mig och mitt eget parti, men vi försöker besvara så gott vi kan. Sedan kan det alltid hända att något missas i farten, men avsikten är ju självklart att vara tillgänglig och besvara efter bästa förmåga. Jag har ju varit med i politiken hyfsat länge nu, och aldrig tidigare har politiker – generellt – varit så tillgängliga som nu. Både via sociala medier och mobil.

   • Qa

    Tack för svar! Tror det är lättare att få svar om det är lokala frågor,ställer man mailfrågor om ex.vis vinstdrivande skolor;att incitament finns för att sätta för höga betyg för att locka duktiga elever, då kan man tacka nej till dyra elever, indirekt lämpa över dem på kommunen. Då är det lättare att göra vinst än de skolor som får ta de omotiverade,dyra eleverna som behöver hjälp och stöd.
    Konstigt att:
    -det kan finnas hur många skolor som helst i en kommun …eller har man ändrat det?
    De skolor som inte får det att gå runt där,går de i konkurs,då får de klämmas in i kommunala skolan?
    —att skolan själv sköter intag till skolan,istf som i England där ”kommunen” sköter intaget till skolorna,skolorna får inte sköta det,risk för ”cherry-picking”
    -nu KAN väl skolor ta in elev, låta hen gå i skolan till ca 18 sept,och sen kicka ut hen,då får skolan behålla skolpengen,men kommunala skolan får ta kostnaden

   • QA

    Hej! Återigen, var pågår dessa diskussioner och debatter på sociala medier som du nämner i inlägget ovan? Kan du tipsa mig? jag vet inte var de pågår tyvärr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>