Umeå står värd för SM-sommarveckan år 2022!

Idag kom ett efterlängtat besked och därtill en mycket glädjande nyhet för Umeå! Riksidrottsförbundet och SVT har beslutat att Umeå står värd för SM-veckan sommaren 2022. Den nordligaste orten någonsin att hålla en SM-sommarvecka.

Ett gott kvitto för Umeå som arrangörs- och idrottsstad. Detta är positivt för Umeås idrottsrörelse, alla dess idrottsföreningar och såklart även för besöksnäringen – dessa stora arrangemang ger positiva turistekonomiska effekter.

Ett bra besked!

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Visst, bra med SM-veckan sommar 2022, och som jag lanserade i blogg för två år sedan för Umeå 400 år. Men det är ett erbjudande från RF och Umeå kommun har att klara ett antal åtaganden, bl a publikkravet för inne-50.an, 2 000 personer.

    Klaras luften därinne då? Är 50:a-utrymmet dimensionerat för så många därinne? Hur blir luften, kan bli svettigt och knepigt med syre för de tävlande?

    Se min blogg ”Umeås Bästa… inte det sämsta idag”, där finns lösningen, att bygga en ute-50:a på Nydalaområdet, också bra för växande turism i Umeå. Så intressera näringslivet, är en ny idé här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>