Bygg en ny gästhamn i centrala Umeå

Umeälven är en i många stycken outnyttjad resurs, och vi måste bli bättre på att ta emot turister som kommer med båt. Moderaterna vill därför gå från ord till handling när det gäller att förverkliga planerna på en ny gästhamn, centralt placerad i Umeå. Jag kan väl avslöja att det finns med i vårt valmanifest som kommer att offentliggöras imorgon.

Vi ska även se till att vårda det båtliv som redan idag finns. För moderaternas del vill vi gärna se fler båtbryggor centralt, och vi måste även komma vidare med planerna på en ny gästhamn i Umeå. Där pågår det arbete, men utredningarna verkar ha en tendens att dra ut på tiden år efter år.

Frågan har också varit uppe många gånger i kommunfullmäktige. Här har Liberalerna och dess gruppledare Peder Westerberg varit föredömligt pådrivande.

Handeln i Umeå går miste om många ”turistkronor”, när många med båt istället under sommaren väljer bort Umeå och åker vidare norrut eller söderut. Allt för få stannar till i Umeå pga bristen på gästbryggor och centralt belägen gästhamn.

3 kommentarer

  1. Caanita

    Verkligen dags att flytta ärendet från den is det länge legat på! Nu när båten Sjöbris ser ut att ha blivit en succé bör det absolut finnas en brygga i närheten att lägga till vid.

    • Anders Ågren (inläggsförfattare)

      Ja, det är helt uppenbart att det finns ett stort intresse för en gästhamn centralt placerad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>