Upp till bevis! Ulf Kristersson (M) eller Stefan Löfven (S)!

Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som ler, glasögon och text

Idag kom beskedet – stödet för Ulf Kristersson som statsminister och därmed en ny regering kommer att prövas i riksdagen nästa vecka.

Nu blir det upp till varje parti och varje enskild ledamot i riksdagen att avgöra hur man ska rösta på onsdag nästa vecka.

Vill man ha Allianspolitik eller vill man ha socialdemokratisk politik?

Vill man ha Alliansföreträdare i regeringen eller vill man ha de rödgröna?

Vill man ha en M-ledd regering eller en S-ledd regering?

Vill man ha Ulf Kristersson (M) eller Stefan Löfven (S) som statsminister?

Det ska bli mycket intressant att följa hur röstningen utfaller. Domen kommer att vara tung om det finns Alliansföreträdare i riksdagen som – i skarpt läge – inte stöttar Ulf Kristersson som ny statsminister utan hellre föredrar det andra tänkbara alternativet som är Stefan Löfven. Alternativt att de, av någon outgrundlig anledning vill ha ett extra val till riksdagen istället.

Valet borde, för alla borgerliga politiker, vara enkelt.

Och röstar ett Alliansparti nej till Alliansens statsministerkandidat Ulf Kristersson, så är det ju också ett tydligt besked om var man står.

2 kommentarer

  1. Villy Hansen

    Anders Ågren, du bortser från det faktum att partiprogrammet för SD och SD agerar avgör hela frågan om stöd eller inte stöd från SD till en tänkt regering. Är det svårt att förstå varför några politiska partier inte vill riskera att bli stöd till SD? Det bästa vore att dela upp både M och KD i respektive ett ont och ett gott parti. Ett litet skämt var det. Eller varför inte en helt annan Moderat politik. Alliansen var en gång ett strategiskt smart drag. Man kanske inte vill ha Allianspolitik eller Socialdemokratisk politik utan annan politik. Begreppet borgerlighet för ett antal utpekade partier kanske heller inte längre är relevant? Bäste Anders, den politiska kartan är omritad. Det kanske till och med behövs en annan regeringsform. I den utsträckning som vem det vara månde sympatiserar med en nationalistisk politik kommer partier i detta härad att normaliseras. Vad tror du att det kan betyda?

    Vågar du dig på en skrämmande läsning kan du läsa en artikel av Gellert Tamas från Aftonbladet kultur den 7 juli i år, ”30-talets rasbiologi går igen i SD:s kulturrasism”.
    Enligt min bedömning, vid ett eventuellt nyval, kommer Moderaterna att förlora några mandat till SD. KD behåller sina. C kan komma att öka. Domen över dem som inte stöttar Ulf Kristenson kommer att följas av kommentaren att man såg till det mera humanistiska i sitt ställningstagande.
    Till sist ett gammalt talesätt. ”Säg mig vem du umgås med skall jag säga vem du är”.

  2. simon

    Domen kommer att vara ännu tyngre för de alliansföreträdare som vill regera med stöd av Sverigedemokraterna. M har gjort valet väldigt enkelt och det är bara att tacka och ta emot för Löfvén.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.