Försvara den uppskattade valfriheten inom hemtjänsten i Umeå!

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som sitter och inomhus

Sitter och förbereder inför morgondagens fullmäktige i Umeå. Upprörs över hotet mot våra äldres hemtjänst och rätten för dem att välja mellan olika aktörer. V och S tänker nämligen skrota den populära valfriheten (LOV) inom hemtjänsten.

Moderaterna och övriga Allianspartier står upp för rätten till valfrihet inom hemtjänsten!

Hemtjänsten i Umeå har hög kundnöjdhet – av de 15 största städerna i Sverige ligger Umeå som ETTA med en kundnöjdhet på 94 procent.

54 procent av de som har rätt till hemtjänst i Umeå väljer någon av de privata aktörerna. Men det gillar inte S och V. Därför vill man avveckla LOV trots att Umeå kommun har haft eget val inom hemtjänsten ända sedan år 2005.

Slutgiltigt beslut tas av fullmäktige i januari. Just nu står det och väger. Alla partier har inte bestämt sig ännu, så ännu lever hoppet om att KF ska kunna rösta nej och kasta detta förslag i papperskorgen.

En kommentar

  1. jonas

    Varför förordade inte moderaterna LOV, när den lokala busstrafiken skulle ”privatiseras? Varför lät man inte brukarna bestämma vilket av dom intresserade bussföretagen som skulle trafikera vissa linjer? Varför då LOU istället för LOV?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.