Utländska medborgare som döms för våldtäkt ska utvisas!

För tio dagar sedan släpptes Nationella trygghetsundersökningen 2018 (NTU). Den dramatiska ökningen av brott mot person som uppmättes förra året bekräftas i årets studie. Utsattheten för hot och personrån fortsätter uppåt. Men det som verkligen sticker ut i studien är sexbrotten.

Sedan år 2012 har kvinnors utsatthet för sexbrott fyrdubblats (!!). Inom åldersgruppen 16-24 år uppger numera var tredje kvinna – 34,4 procent – att de utsattes för ett sexbrott under 2017.  Samtidigt har antalet anmälda våldtäkter ökat.

Det måste till en lång rad av tydliga och skarpa åtgärder. Och att utlandsfödda är överrepresenterade i gärningsmannastatistiken får aldrig stå i vägen för varken en relevant debatt eller effektiva åtgärder.

SVT:s Uppdrag granskning har som bekant kartlagt alla som dömts för våldtäkt och försök till våldtäkt de senaste fem åren. Bl.a. avslöjades tidigare i höst att 58 procent av våldtäktsmännen är födda utomlands. När det gäller överfallsvåldtäkter är siffran ännu högre. Omkring 8 av 10 gärningsmän är födda utomlands. 40 procent av dessa har varit i Sverige ett år eller mindre. Statistik som visar fällande domar ger förvisso inte hela bilden, men är ett viktigt faktaunderlag.

Moderata förslag:

☑️ Utländska medborgare som döms för våldtäkt eller andra sexualbrott ska utvisas.

☑️ Straffen för våldtäkt ska skärpas.

☑️ Mängdrabatten på straff för serievåldtäktsmän tas bort.

☑️ M har länge krävt en bred kartläggning för att studera orsakerna till att utsattheten för sexualbrott har ökat – utan att lägga in politiskt korrekta begränsningar.

☑️ Med mer information skulle riktade brottsförebyggande insatser kunna ske för att undvika fler sexualbrott.

☑️ En grundförutsättning för att arbetet mot sexbrotten ska bli framgångsrikt är att det finns fler poliser. Moderaterna kommer att satsa på 10 000 fler polisanställda och högre lön för landets poliser.

☑️Varje polisregion ska ha en grupp som är specialiserad på att utreda sexualbrott.

☑️Höjda skadestånd för sexualbrott.

☑️Förlängd preskriptionstid för sexualbrott.

Vi moderater tar ställning för brottsoffren!

2 kommentarer

  1. Petter

    Att då inte detta inträffade när ni satt vid makten då ?? Jag röstar M men ALLA politiska partier verkar helt handlingsförlamade

  2. Oberoende Politisk Bedömare

    Det här har Elisabeth Massi Fritz drivit i måååånga år, bland annat under alla åtta år Alliansen satt i regeringsställning.

    Varför plockar Moderaterna upp detta först nu?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.