Manligt ryggdunkarparti??

Består Kristdemokraterna i Vilhelmina enbart av män?

Den frågan är berättigad när man tar del av KDs skriverier och kommentarer på ni sociala medier.

Det är fyra herrar som utmärker sig och kommenterar allt och alla. Rickard Norberg och Göran Jonzon, de två första namnen på deras kommunlista.

Ingen varannan damernas här.

De supportas av Ronny Thellbro och Max Fredriksson. Var finns kvinnorna i KD?

15 kommentarer

  1. ronny thellbro

    Jag ska erkänna en sak Åke! Vi har en del besvär att få kvinnor att ta sig an ett politiskt ledarskap. Vi hoppas nu att Olga M, invandrare och kvinna ska ta säte och stämma i fullmäktige förutom andra kvinnliga kandidater på vår lista. Vi saknar icke kvinnor i vår medlemskader. De är många. Bara den senaste månaden har ett tiotal kvinnor anmält inträde till partiet. De är i åldrarna 18-40. Här hoppas vi att några tar för sig den närmaste framtiden i den allmänna och manligt dominerade politikerhorden.
    Att vi har två män i toppen är helt enkelt ett utslag av kristdemokraternas medlemsinflytande. Själv pläderade jag för ”varannan damernas” men fick ge mig för majoritetens mening med en övervikt av kvinnor. Jag kan sakna invandrar representation i toppen på partiernas listor. Hur har ni det med den saken?

  2. Pingback: Manliga ryggdunkarpartiet! | Maxade tankar

  3. Göran Jonzon

    Hej Åke Nilsson !
    Under hela mandatperioden vi befunnit oss i opposition har vi systematiskt arbetat för att bygga det lag, som nu är beredda att ta över det roder för kommunens styre som du tappat taget om.
    De namn du räknar upp, utgör en av flera olika laguppställningar. Vår idé är att organisera oss alltefter vilken fråga vi ska hantera, varför du nog kommer att upptäcka att vi skiljer oss markant mot vad du vant dig vid som vilhelminasosse.
    Vi har dessuom en medlemskår, som vi tänker utnyttja som kunskapsbackup innan vi tar olika beslut. Att fråga medlemskåren är en idé som jag bjuder på, för dig själv att ta efter.
    Det du kallar ”ryggdunkande” ser jag som en harmoni, som följer naturligt av att vi ägnat lång tid åt att, ur våra medlemsgrupper vaska fram den politik vi nu torgför som alternativ till era slentrianmässigt ihoprafsade plattityder och slagdängor.
    Jag förstår om du känner ett sting av avundsjuka över att det går så väldigt bra för oss, men du har dig själv att skylla. Om du ägnat dig åt konstruktivt organisationsbyggande istället för intrigskapande och hnfullt nedgörande av alla som har avvikande åsikter och idéer, så kunde du själv ha fått uppleva den trevliga partiatmosfär du nu irriterar dig över att vi fått fram.
    Våra kvinnliga medlemmar ingår i en jämlikhet där vi knappast funderar över vem som är man och vem som är kvinna. Den som har något att säga ges alltid plats att framföra vad man vill ha sagt och det finns ingen mening med att fundera över hus man ska gruppera efter kön, tro, sexualitet, hudfärg, språklig förmåga, eller något annat sorteringsbegrepp. Det enda intressanta är vad man har att säga, inte vem som säger det !
    Sug på den du Åke !

  4. Hobby Writer

    Om vi går efter vad bloggarna säger, främst Max och Görans är det mellan 30 och uppåt 60 som ”Max” visar gillande. Kan alla dessa vara ryggdunkare eller kärnan i partiet? Vid en snabbtitt såg jag vi är ungefär 5400 röstberättigade. Då är det 9-promille som gillar Kd. Men det låter bra när de basunerar ut sina budskap, men så är de ju också ”experter”. Det är kanske vi andra som är alltför dumma för att förstå deras politik. En gäng specialister, långt från gräsrotsnivå. Vad säger de om jämlikhet bland människor och även mellan könen samt de som allmänt kallas HBTQ-personer? Eller är partiet så föråldrat i sina rötter att de stannat kvar i utvecklingen?

  5. Ewa Larsson

    Ibland handlar det om VEM som läser och hör vad, från andra.
    ”Man” kanske tror att kompetensen bara ligger hos män och därför lyssnar ”man” inte på någon annan.
    Det kan ju också ligga något i vad ”Hobby Writer” skriver- man fruktar expertisen och anser sig själv som lite dummare?
    Själv känns jag då inte speciellt rädd att fråga eller ta till mig vad ”expertisen” säger, när jag inte själv är lika kunnig. Skulle tro att doktorn har lite mer kunskaper inom sitt ämnesområde än vad jag har, så bryter jag benet går jag nog dit och får hjälp.
    Kristdemokraterna har definitivt inget problem med jämlikheten mellan människor, oavsett vad man ”tillhör” för grupp.
    Så, Åke, jag tror du dömer utifrån egen erfarenhet och sätt.

  6. Hobby Writer

    Rättelse: Jag skrev lite fel i siffrorna för antalet röstberättigade i kommunen. 60 ”gillare” av 5600 röstb. ger ungefär 1%. Därav 1200 under 18 år eller inte röstberättigade. Då förstår vi vad vi är på väg. Endast 1200 unga? Vad betyder det? Vi måste få hit fler familjer som spär på nativiteten. Kristdemokraterna som säger sig värna om barnen, men hur tänker de sig att de ska bli fler? Samhällen dör ju ut på sikt om inte föryngringar sker. Här pratar man mest om vattenkraften och det ”stulna landet”. Vad är det för framtidstro och finns det något jobbskapande i det? Turismen, men det föds väl inga barn utefter stränderna från en springande turist? Vi behöver bofast befolkning, nåt som människor kan leva av året om. ”Ryggdunkarna” har det säkert ordnat för sig, men vi andra, alla andra? Med Kristdemokraternas politik blir det säkert de gamla katekesförhören som blir viktiga och herden han med fåren som lydigt följer efter 🙂

  7. Göran Jonzon

    Säg inte det Edor, främlingar som kom ”vandrande efter stränderna” i form av vattenrallare, har bevisligen lämnat även andra avtryck än fotspåren i sanden.
    Och Kristdemokrater har ju i jämförande enkäter visat sig vara den politikergrupp som flitigast ägnar sig åt sex, så vari ligger problemet ?

  8. Gunilla Billman

    Jag känner ingen oro varken för att inte bli jämlikt behandlad eller att behöva vara tyst när männen talar. Kände mig välkommen från första stund, trots att jag är kvinna:)
    Det viktiga är att vi är många med olika erfarenheter och kunskap. Då kan allas kompetens oavsett kön, tillvaratas där den gör mest nytta och det tror jag faktiskt att man gör i KD Vilhelmina.

    • Hobby Writer

      Vi får ju se efter valdagen vad resultatet blir. Blir det som ni påstår är jag villig gratulera och erkänna jag haft fel. Intill dess står min ståndpunkt fast. Jag tror inte på er.

      • Göran Jonzon

        Hej Edor !
        Så du menar att efter valet är du beredd att ansluta dig till den växande skaran Kristdemokrater, men att du kommer att göra ditt yttersta för att rösta emot oss under valet ?!

        • Hobby Writer

          Vad jag menar jag kommer respektera valresultatet, men kommer du göra det om du/ni förlorar? Eller kommer du fortsätta med dina groteska beskyllningar och personförföljelser mot personer som du anser står dig i vägen?
          Hittills har du inte imponerat på mig i alla fall. Om du/ni framhåller anslutna läkare, lärare och dylika personer i ert parti, vad imponerar det på mig. Demokrati byggs underifrån, inte uppifrån. Ni kanske lyckas lura några, men jag hoppas den stora massan upptäckt vad ni går för. Det är min åsikt, vare sig du gillar den eller inte. Med det menar jag också oavsett valresultat kommer jag acceptera det.

          • Roland Lindholm

            Ja du Göran du kommer inte att vakna på rätt sida om sträcket på måndag ,därför att du inte har vari ärlig under dom senaste 4ra åren,med dina påhopp på dom styrande samt tjänstemän på vibo samt kommunen.Beter man sig som du förlorar man till slut sitt förtoende.

  9. K G Abramsson

    Jag tycker att Edors frågeställningar är lysande och för den delen mycket avslöjande för KD:s sätt att hantera politiken och politikerna på den s k motståndarsidan. En person i KD som ägnat i princip hela mandatperioden åt att smutskasta och skända Socialdemokraterna, beskylla namngivna personer och grupper för mygel och nepotism, hota med att städa bland kommunens anställda och att i allmänna, svepande ordalag bedyra sin förmåga att ställa allt tillrätta. Kan han räkna med att över huvud taget åtnjuta något förtroende? Vari består hans förmåga, understödd av den nu påpassligt uppvaknade axelkamraten, att göra allt rätt, att ordna med kommunens olika verksamheter till unikt förträffliga nivåer och att ordna den kommunala ekonomin till den grad att KD kanske inte, som man föreslog tidigare, ska behöva höja kommunalskatten.

    En kommun är inte ett företag, men KD tycks tro att Vilhelmina kommun kan drivas som vilket företag som helst. Människor kan inte ersättas med robotar och styras som maskiner som matas med dataprogram. Denne KD:s man tror sig kunna tillämpa sina erfarenheter från att styra och effektivisera produktionen i företag på att ta hand och gamla och sjuka människor och barn i skola och förskola. Däremellan är det ljusår och det ser ut som att det är flera i KD som gått på den villfarelsen. De äkta Kristdemokraterna har manövrerats ut och in har teknokraterna tågat med okritiska medlemmar som supportrar som eg. bara får sitta på läktaren.

    Hur mycket blå dunster kan en politiker få slå i Vilhelminaborna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.