Succé för ”alliansgatan” på Vännäsdagarna – eller konsten att träffas ”live”

Det var stor aktivitet efter "alliansgatan" vid Oscarsparken. Fp-Kd-M och C har ställt upp sina marknadstält i pefekt läge vid Hotell Vännäs. Det fina marknadsvädret hade lockat ut mycket folk på  bland marknadsstånden. Vännäsdagarna är ett otroligt tillfälle att träffas, både att heja på gamla bekanta, återvändare och även träffa helt nya bekantskaper.

Ungdomar visar stort intresse för Folkpartiets och alliansens vilja att utveckla skolan, fixa lärlings- och fler moderna yrkesutbildningsplatser och Folkpartiets lokala ungdomspolitik.

Fp:s riksdagsledamot Maria Lundqvist-Brömster kom direkt från Almedalen till ett om möjligt ännu hetare Vännäs. Hon imponerades av aktiviteten och intresset för valet. -Det skojigaste med politiken är att vara ute så här och träffa folk och lyssna på hur politiken uppfattas. TV-referaten från Almedalen verkar öka intresset för politik i allmänhet, säger hon.Indranie Lennartson Shaw, Ulla-Britt Engström Andersson och Maria L-Brömster

I Fp:s monter ser vi Indranie Lennartson Shaw, Ulla-Britt Engström Andersson och Maria Lundqvist-Brömster

sabina

Sabina Ausfelt, juriststuderande på tredje plats på folkpartiets riksdagslista, hade fullt upp med att möta intresserade blivande väljare. Många ungdomar är intresserade av fp:s skol- och ungdomspolitik. Intresset resulterade i flera nya medlemmar i  det aktiva Liberala Ungdomsförbundet. Många aktiviter i Umeå lockar.

Efter grillmiddag avslutades dagen med en båttur på Hjåggsjön i den ljumma sommarnatten. Studenterna Sabina och Alvin från Umeå passade på att "närturista" i Hjåggsjö. I vecka har de varit på Burträskdagarna och från Vännäs åker de på söndag vidare till Vilhelmina för att delta i marknadsaktiviteter… det är ett aktivt och bra sätt att uppleva vackra Västerbotten från kust till hav och samtidigt stimulera andra ungdomar till att aktivt engagera sig i sin egen,länets och landets utveckling – det krävs mer liberalt modernt tänk inom både utbildning, omsorg och företagande. Ungdomarna ska forma framitden.

Vi ses på Vännäsdagarna….du är välkommen till alliansgatan vid hotellet i Vännäs så bjuder vi på dryck och ett läskande äpple..

äpple

 

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.