Tack alla som kämpat på med valaktiviteterna i Vännäs

Valresultaten visar att det behövs mer av bra liberal framtidsinriktad politik. Tack alla som hjälpt till att sprida och synliggöra de liberala grundvärderingarna och alliansens syn på välfärdens kärna.

Stora delar av valrörelsen har gjort tydligt att kommunismen fortfarande har fotfäste i Sverige. SD:s framgångar visar också att det finns stort behov av  att jobba hårt med integrationsfrågor och att praktiskt tillämpa de socialliberala grundvärderingar de flesta svenskar delar.

Det håller inte längre att bedriva gammeldags politik för särintressen. Att återvinna (recycla) 15 år gammal politik, med politiker som stod på toppen för 15 år sen, har inte visat sig vara något som svenska folket vill ha. Undantaget är Norra Norrland där förändringsbenägenheten verkar låg. Är det verkligen rätt taktik – att möta framtiden genom att vägra tänka nytt??

Glädjande är att många unga under valrörelsen har visat stort intresse av att vara med och driva en modern liberal allianspolitik för 2000-talet. Folkpartiet har mycket att erbjuda de som vill vara med och forma framtidens samhälle.

Umeåregionen har alla möjligheter att bli ett tillväxtområde format av socialliberala värderingar.

Uthållig jobbpolitik, en bra skola, fungerande integrationspolitik och social grundtrygghet baserad på ökad valfrihet är fyra hörstenar i framtidens samhälle – men det krävs en hel del nytänk för att komma vidare. Här behövs nya unga krafter i alla partier. Välkomna till Folkpartiet!

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

  1. Väljare

    Du skriver; ”Stora delar av valrörelsen har gjort tydligt att kommunismen fortfarande har fotfäste i Sverige”, vad menar du med det? Jag har inte sett några kommunistisk ide’er i denna valrörelse, en hel del socialism därimot. Men det är ju något annat. Lennart, kom med några konkreta exempel.

    Tack
    /Väljaren

  2. Ante

    Jag undrar samma sak som föregående talare. Jag röstade på Vänsterpartiet i kommun, landsting och till riksdag.
    Jag röstade på ett socialistparti, inte på ett kommunistparti.
    Uttalanden som du gör skadar nog bara Fp mer än de gör nytta.

  3. Stina

    Anders, valresultatet är väl ändå ett svar på vad väljarna vill ha? Det visar att moderaternas politik är attraktiv och att övriga partier i Alliansen bara marginellt är intressanta, ni får tillsammans knappt 20% mot Moderaternas dryga 30%. Lokalt finns det mycket svårare frågor att hantera än den ”socialistiska majoritet” som väljarna så tydligt föredragit. I skolvalet på Liljaskolan fick SD över 30% av rösterna. Att vända den trenden är en utmaning för ALLA demokratiska krafter – unga som gamla! Hur tänker Folkpartiet agera?

  4. Anders lennartson

    Valresultat är just svar på vad väljarna vill ha. Noterar bara att synen på vad som skapar välstånd verkar skilja sig en hel del mellan storstäderna i söder och stora delar av Norrland. I partiprogrammen talar partierna om vad som gäller, har bara mycket noga studerat Vänsterpartiets program på 38 sidor, samt partieledarens uttalanden genom tiderna. Det borde alla göra. V säger att folk tvingas bli företagare, kapitalismen ska avskaffas osv. Inte en rad om var skatteintäkter skapas, bara hur de fördelas.
    Den som vill kan jämföra med tidigare pertiprogram från vpk-tiden.

  5. Anders Lennartson

    Fp i Vännäs har som enda parti ett särskilt lokalt program för mångfald och Integration som presenterades under valrörelsen. Folkpartiet i Vännäs vill att frågor rörande integration och mångfald ska lyftas.Ett tydligt politiskt initiativ måste tas. Under den förra mandatperioden har ett tydligt politiskt ansvar på området saknats, och frågor rörande våra nyanlända har under största delen av mandatperioden behandlats inom Liljaskolans styrelse.
    Folkpartiet anser att frågor om integration, mångfald och flyktingmottagning ska ha en tydlig plats i Kommunstyrelsen. Flyktingmottagningen lyfts.

  6. Anders Lennartson

    Folkpartiet i Vännäs vill att frågor rörande integration och mångfald ska lyftas.Ett tydligt politiskt initiativ måste tas. Under den förra mandatperioden har ett tydligt politiskt ansvar på området saknats.
    Ett integrationsråd ska inrättas där företrädare för Vännäs samhälle ska finnas med, personer i flyktingmottagningen samt ungdomar från verksamhet för ensamkommande barn ska ha en särskilt framskjutande plats i integrationsrådet. Kommunalrådet ska vara ordförande, och företrädare för BoU samt VoO ska beredas medverkan på regelbunden basis. Vännäs ska bli förebild på dessa områden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.