Affärsguide och tips

Vikten av hantering av mobila enheter (MDM)

mdm

Oron med att kunna hålla mobila enheter säkra har varit den främsta drivkraften för utvecklingen av Mobile Device Management (MDM). De flesta lösningar erbjuder datakryptering, lösenordsskyddsfunktioner och möjlighet att fjärrlåsa en enhet om exempelvis en anställd lämnar företaget eller redovisar sin enhet som förlorad eller stulen. Det finns också funktioner som kan stänga en enhets kamera, Wifi eller Bluetooth utanför säkra områden.

Att på rätt sätt hantera basdata som kundprofiler, produkter och värdepapper är lika viktigt som att hantera processhändelser och inte alltid så enkelt, men det sätts oerhörda krav på noggrannhet. MDM har förmågan att säkra, övervaka, hantera och stödja mobila enheter. I allmänhet innebär detta fjärrdistribution av applikationer, data och inställningar för alla typer av mobila enheter som smartphones, surfplattor och bärbara datorer. Genom att optimera funktionaliteten i mobila enheter och samtidigt styra och skydda data och konfigurationsinställningar för alla mobila enheter i ett nätverk, sänks supportkostnaderna och riskerna för affärssäkerheter sänks. Hantering av mobila enheter innebär också förmågan att hantera mobila appar som finns på varje enhet. Du kan distribuera, hantera, blockera eller ta bort oseriösa appar på enskilda eller grupper av enheter, vilket garanterar att produktiviteten blir hög.

En MDM-lösning gör också att du exempelvis kan ladda ner information från alla tillgängliga källor, konsolidera data, aggregera all information som rör en viss enhet till en enda skiva, identifiera de senaste och pålitliga värden för varje attribut, ta bort dubbla poster, förbättra datakvalitet i varje del av din IT-struktur och förbättra effektiviteten i manuell datahantering.

Mdm lösningar för företag kan också hjälpa verksamheten att hålla en inventering av alla enheter som används och även spåra kostnader i samband med deras användning. Att tillåta personalen att använda enheten efter eget val ökar inte bara de anställdas tillfredsställelse och produktivitet, utan det kan spara ditt företag pengar på enhetens anskaffningskostnader också. 

Som naven i informationsinfrastrukturen syftar denna lösning till att ge korrekta och pålitliga affärskritiska basdata, så att du, med hjälp av detta kan styra, validera och hålla data upp-to-date. Endast en väl utformad och genomförd korrekt lösning kommer att kunna göra hela systemet effektivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.