Alpina VM-bloggen

Pappor

Maria Ph på tidig träning

Tre pappor på plats vid tjejernas, mycket tidiga, träning på morgonen. Redan vid åtta snåret kom Anja, Maria och de andra till den lilla slalombanan intill störtloppspisten. Anders Pärson var förstås där, också Tom Pietilä samt Frida Hansdotters pappa. Tre pappor som synade sina döttrar.
Anja gjorde tre åk, Maria kanske fem och sedan var det över. Skippade Jens i storslalom och satsar istället på träningarna inför helgens avslutning.
TORBJÖRN JAKOBSSON

3 kommentarer

  1. Bara pappa

    Man börjar ju undra om det krävs att man har en pappa som är tränare med koppling till nätverket kring landslaget för att man ska bli uttagen till landslaget när man ser hur många tränarbarn som finns i det svenska landslaget.

  2. Professorn

    Tja, det är väl samma förhållande som i Björklöven? Heter man Öberg kommer man inte in lika enkelt som om man har något mer ”Lövenklingande” namn. En målvakt som heter Lundqvist eller Andersson har nog betydligt mindre chanser än någon med ett mer ”ovanligt” efternamn. Självklart är papporna engagerade också, och det gör säkert ungarna extra duktiga i många fall.Men visst är det svårare att slå sig in utifrån,den saken är klar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.