Röstade på SD:s motion

Igår i kammaren hände det som inte skulle hända enligt de röd-gröna. De röstad på en SD-motion.

Jag trodde inte i min vildaste fantasi att Jabar Amin (mp), Helen Pettersson (s) och Jonas Sjöstedt (v) skulle sluta upp bakom en SD-motion men så skedde nu.

Motionen handlade om nationella riktlinjer angående bemanningen inom demensvården. Mot all expertis på området, mot Sveriges Kommuner och Landstings bestämda uppfattning i frågan, har nu den gemensamma oppositionen beslutat om bemanningsnivån på våra särskilda boenden.

Eftersom varje boende har så olika och varierande behov är det fullständigt orimligt att styra bemanningstalen med centrala direktiv. Bemanningen ska styras utifrån den kvalitet som ska upprätthållas på varje enskilt boende.

Det kan betyda minst två personer eller minst fyra beroende på behoven hos de enskilda som ingår i gruppen.

Tråkigt när det i sak är ett fel beslut men också att de röd-gröna gör gemensam sak med Sverigedemokraterna.

Etiketter: ,

14 kommentarer

 1. Jonas Sjöstedt

  Bäste Anders,
  Värför berättar du inte att det habndlade om en Vänsterpartimotion som hade smamanförts med en text från SD i ustkottet? passar det sämre in i retoriken?
  SD röstar ju nästan alltid med er i högeralliansen, det kanske också hör till bilden.

  God Jul

  Jonas Sjöstedt

 2. Krister Klermalm

  Det går inte att ha nationella riktlinjer angående antal sjukdagar du ska vara sjukskriven, som det är idag med sjukförsäkringen.

  Hur ställer NI till motioner som SD har skrivit där i fråga håller med SD?

  Här däremot kan det behövas inom demesvården. Och vad säger då expertisen och SKL har för bestämda uppfattning i frågan?

  Visst finns det i varje enskilt boende. Här handlar det också om arbetsmiljö för personalen dock här satsat för lite pengar på. Mer resurser har gått till så kallade manliga yrken.

 3. Krister Klermalm

  Utifrån kvaliteten på varje enskilt boendes behov ska bemanningen styras efter arbetsmiljö för personalen upprätthållas.
  Totala personal tättheten ska byggas på behovet av de enskildas livskvalité inom gruppen. Normen är minst två eller fyra.
  Här blev det ett flexibel direktiv som är centraltstyrd efter varje boendes olika och varierande behov.

  Sverige har skrivit under FNs mänskliga rättigheter konvention så ska detta finansieras gemesamt emellan kommunerna och Staten.

 4. mattias

  hur tänker du nu…om SD röstar på ett alliansförslag, gäller då samma sak? Eller är det bara när alliansen inte får om den vill som det pratas om det. Löjligt…

 5. gunilla jönsson

  Du skall icke bära falskt vittnesbörd mot din nästa,
  så lyder det 8:e budordet enligt lilla katekesen och det 9:e budordet enligt sreformert tradition.

 6. Johannes

  Jaha ja, ljuga har ju ni högerpolitiker alltid gjort bäst och så den här gången. Du godkände inte Jonas Sjöstedts kommentar när han skulle rätta till din lögn (http://jonassjostedt.se/?p=3019), så jag har inga förhoppningar att du godkänner den här.

  Att du inte skäms. Men just ja, högerpolitiker har ju varken empati eller skam i kroppen. Förlåt mig!

 7. Ola

  Röstade vänsterpartisterna på en SD-motion eller på en V-motion?

  Vad jag förstår röstade de inte alls på en motion från SD. Men eftersom du skriver det antar jag att du vet något som jag inte vet. Förklara!

 8. Anton

  Varför ljuger du? Vänsterpartiet hade lagt en egen motion och röstade såklart på den och inte på SD’s motion. Det är ganska patetiskt att försöka misskreditera sina politiska motståndare på genom att ljuga om dem. Jag förväntar mig att du förklarar för dina läsare att ditt påstående är en lögn.

 9. Thomas Fridh

  Men Monica, det hänger väl inte ihop, beslut och finansiering menar jag. Alliansen har ju, genom sin politik mot arbetslösa och sjuka, tvingat över många av dom till försörjningsstöd från kommunernas socialtjänst, UTAN att det följt med några pengar för detta. Så denna typ av beslut utan finansiering har vi dragits med under en mandatperiod redan, så vi kommunpolitiker är vana med det

 10. Jersey Sehrhard

  Ta nu ditt ansvar och rätta till ditt felaktiga blogginlägg. V röstade inte med SD. V röstade på egen motion. Man skall inte fara med osanning, det bör du förstå som riksdagsman och representant för KD.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>