Upprörd diskussion och nytt år.

Nu närmar sig året 2011 med stormsteg. Önskar alla ett Gott Nytt År! Går själv på lågvarav och laddar upp batterierna. Det behövs efter en intensiv höst.

Vill dock slutkommentera mina tidigare inlägg angående de röd-gröna och SD.

Det diskuteras flitigt på min blogg utifrån mitt inlägg om hur det röstades i riksdagen innan juluppehållet om bemanningen inom demensvården.

Oavsett vad man tycker i sakfrågan så är en del kristiska till min beskrivning av händelsen i riksdagen.

SD och V lade var sin motion i frågan med liknande innehåll. Dessa två partier skrev därefter ihop sig om en gemensam reservation i utskottet.

Vid senare sammanträde anslöt sig S och MP till denna reservation (dessa partier hade inga motioner lagda i ämnet).

Om inte detta är att kalla för ett aktivt samarbeta med SD och att man aktivt röstar med SD vet jag inte vad det ska kallas. När S och MP anslöt sig till V:s och SD:s reservation bildade de en utskottsmajoritet. Det behandlades därefter i riksdagens kammare och gick igenom.

3 kommentarer

  1. Krister Klermalm

    Vad är det för fel med att skriva ihop i frågan med liknande innehåll. Det är likadant ifall Moderater har samma innehåll som SD har.
    Ska ni rösta nej i den frågan även om ni håller med i sakfrågan även om SD håller med i just den frågan som M?
    Varför ska andra partierna skriva egna moitioner om dessa håller med om i mång i mycket av innehållet?
    Att ansluta sig i frågan är inget samarbete utan man stödjer frågan där samma tycke finns i ett annat parti som det gör här med V i första hand.
    Jag tror nog att båda partierna S och Mp röstade mer med V i reservationen än med SD trots samma innehåll.

  2. Krister Klermalm

    Så fort något som inte går i hand med ert tycke, slår ni ut basunena av en liten fjäder och håller tyst om hur illa ni för eran poltik med sjukförsäkringen som ni inte gör något åt illa kvickt som ni införde erat ”Arbetslinje”. Skämmes KD och Alliansen!

  3. Daniel Lindh

    Det där gör ju era borgerliga politiker i riksdagen stup i kvarten. Och inte nog med det, ibland stödjer de till och med en motion som det faktiskt är Sd som har lämnat in. Att helt enkelt rösta på sin egen motion som liknar Sd:s är ju knappast samma sak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.