Räntan 1%

Riksbankens styrränta ligger fortsatt kvar på 1 % . Bedömningen är att det finns ljusningar I den svenska ekonomin som innebär att det inte finns fog för fortsatta sänkningar.

Jag tror att även hushållens skuldsättning vägt in i bedömningen. Generellt har hushållen alltför höga bolån att hantera i en krissituation. Krisen kan bestå i en enskild, förlorat jobb eller sjukdom, eller en finansiell med kraftigt minskade värden på den underliggande tillgången som följd.

Därför anser jag att alla ska amortera på sina huslån åtminstone ned till 75% av marknadsvärdet. Förutom att den egna risken minskar är det kanske den bästa sparandeformen.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

 1. leif

  Förlorar man jobb eller blir sjuk är man helt körd i ditt Sverige. Stort av dig att skriva det ganska rakt ut ändå.

 2. Anders Sellström

  Svar till leif (2013-02-13 12:23)
  Med din politik skulle färre arbeta i vårt land och därmed skulle mindre resurser gå till välfärden. Man är inte körd i vårt land om man fölorar sitt jobb eller blir sjuk. Det är ju ett nonsenspåstående.

  Vi är ju det land som alla hyllar just för att vi kan bibehålla vår välfärd under den kris som varit och den pågående lågkonjunkturen. Men sitt du med skygglapparna på och glöm din omvärld och hur den påverkar oss alla.

  Skulle vara intressant att få höra din lösning, utan floskler, på hur vi klarar vår gemensamma välfärd i framtiden? Vilka avgränsningar den ska ha och hur den ska finansieras?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>