Mattias X och Vårdpilen

Jag har både på Facebook och i VF läst att Mattias X Lundberg blivit ”utkastad” från företaget Team Vårdpilens styrelse. Eftersom Mattias X Lundberg äger 20 % av företaget ter det sig ju märkligt. Har nedan klippt in vad företaget säger som sig själva och vilka som sitter i styrelsen innan bolagsstämman ”kastade ut” Mattias X Lundberg från styrelsen. Vad som hänt på bolagsstämman och varför har vi ingen aning om. Det enda vi fått höra är Mattias X Lundbergs egna ord. Kortfattat kan man beskriva det som att han ställde för hårda krav på hur man ska bedriva ett bolag och därmed inte fick vara med. Sen tilläger han att han tror det har att göra med att han är Vänsterpartist.

Detta kan ju stämma, varje påstående i kombination eller endera det ena eller det andra i huvudsak. Om man tittar på styrelsen i team Vårdpilen ser det ut som att de fem personerna också äger 20 % var av bolaget. Vi prövar argumenten enlig ovan. De övriga ägarna skulle alla fyra av olika anledning inte gilla att Mattias X Lundberg blivit vänsterpartist och därmed kastat ut honom? Låter det troligt? Knappast. Varför skulle ägarna riskera så mycket badwill för sitt bolag där enda anledningen är en ägares partitillhörighet? Det strider även helt mot bolagets hela affärsidé och vision.

Då lutar det mer mot en ägarstrid om hur bolaget ska drivas framåt. Här kan olika syn på bolagets framtid avgjort att de övriga ägarna ansett det omöjligt att ha med Mattias X Lundberg i styrelsen. Är det ovanligt? Nej det händer ofta i bolagsstyrelser att ledamöter lämnar eller får lämna pga att man inte delar majoritetsägarnas syn på hur bolaget ska drivas framåt.

Jag har på Facebook skrivit till Mattias X Lundberg att om han inte tycker bolaget levererar en vård och omsorg som inte håller måttet bör anmälan till Inspektionen för vård och omsorg skickas in samt till  berörd kommun. Om det rör sig om olika ägarsyn på företaget kan ju inte växlar dras på att man tillhör ett visst parti eller inte. Det blir oseriöst. Kan dock vara smart att dra den växeln för sin egen marknadsförings skull. Det bygger dock inte upp ett förtroende på lång sikt.

Varumärkesstrategi borde vara ett av Mattias X Lundbergs bästa områden. Frågan nu är vad Mattias X Lundberg vill förknippas med på lång sikt? Vad vill Mattias X Lundberg ladda sitt varumärke med?

 

 

Team Vårdpilen är resultatet av många års hårt arbete och skall nu utgöra basen och plattformen för ett modernt och tidsenligt vård och omsorgsföretag med starka värderingar och den högsta medicinska kompetensen. Team Vårdpilens mål är att kombinera erfarenheterna från det mindre företaget med lärdomar från det större. I Team Vårdpilen främjar vi närhet, entreprenörskap och engagemang utan att göra avkall på struktur, organisation och kvalitet.

Team Vårdpilen grundades med tydliga avsikter:

* Team Vårdpilen ska utnyttja kraften i en tydligt uttalad värdegrund och arbeta med en genomtänkt metod för att värdegrunden skall få genomslag i verksamheten och upplevas tydligt av medarbetarna och alla våra kunder.
* Team Vårdpilen tar fasta på det starka nätverk som man har och kommer framöver att ha de allra bästa medarbetarna med enorm kunskap och starka värderingar som får genomslag i våra kontakter med kunder, brukare och närstående.
* Team Vårdpilen ser ledarskapet som en viktig faktor för framgång och våra chefer och ledare och partners kommer att få utbildning för att lyckas i sin uppgift.
* Team Vårdpilen ska vara kreativa och lösningsfokuserade samt förankrade i en gedigen erfarenhet av vård och omsorg. Team Vårdpilen jobbar dock enbart med evidensbaserade metoder!

Affärsidé och vision

Team Vårdpilens affärsidé är att med välutbildad personal utföra våra uppdrag inom våra verksamhetsområden, vård och omsorg på ett sätt som tillgodoser och överträffar kundernas förväntningar och behov av kontinuitet, flexibilitet och självbestämmande.

Vision

Att skapa en miljö som ger våra omsorgstagare den högsta livskvaliteten ”hela livet skall levas”

Mål

De äldre, närstående och våra kunder och uppdragsgivare skall uppleva trygghet, gott bemötande, välbefinnande och förtroende för Team Vårdpilen och våra dotterbolag. Våra medarbetare skall uppleva delaktighet och vara nöjda med Team Vårdpilen som arbetsgivare. Team Vårdpilen skall ha en god ekonomi och sund tillväxt. Vi skall vara i topp i stadens/kommunernas och våra egna kvalitetsundersökningar

Vårt erbjudande

Individuell vård och omsorg med hög kvalitet av välutbildad personal är vårt erbjudande. Vårderbjudandet ska styras efter kundernas skiftande behov genom att vi driver egna verksamheter samt genom vårt koncept med att hjälpa duktiga personer som vill starta eget och bli en del av teamet.

Värderingar

Alla människors integritet ska respekteras, oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, politisk uppfattning eller social ställning. Alla har rätt till liv, frihet och personlig trygghet. Vi ser till hela människan och hennes livsmiljö, vi respekterar människans självbestämmande. Mötet med våra kunder är centralt i vårt arbete. Uppdragen ska vara byggd på ömsesidighet, tilltro, tillit och ärlighet. Team Vårdpilens värderingar är vårt kitt. Värderingarna skall stå för vad vi i företaget tycker är rätt och fel, bra och dåligt, möjligt och inte möjligt. Värderingarna skall styra oss i vardagen när det gäller beteende och agerande, vilka kunder som är mest intressanta, vilka tjänster som är mest intressant att utveckla, vilka resurser som är viktiga att ha och framförallt vad Team Vårdpilen och vårt varumärke skall stå för.

VD Kjell Stenudd  Kjell har lång erfarenhet från företagande inom vård och omsorg. Kjell har också tidigare drivit företagshälsovård i Norrbotten. Kjell har en examen i marknadsföring vid företagsuniversitetet samt certifikat vid IHM Business School via utbildningen IHM Business Management.

Styrelse och ägare Team Vårdpilens Styrelse och ägare består av

Kjell Stenudd Marknad och tillväxt

Lars Fransson Vård och Omsorg

Sonja Jonasson Allmänläkare och Geriatriker

Mattias Granqvist Finans och controller

Mattias X Lundberg Jur Kand
Som stöd till styrelsen har Team Vårdpilen ett etiskt råd som leds av en Geriatriker med lång erfarenhet.

11 kommentarer

  1. Fanny Eriksson

    Hej Anders! Jag ber om ursäkt för att jag skrev fel partitillhörighet på dig på facebook. Självklart vet jag egentligen att du tillhör KD. Ha det!

  2. Lene

    KD=Ytterligare försök till smutskastning. Inte konstigt du/ni har hela tiden ett sjunkande förtroende.

    • Anders Sellström (inläggsförfattare)

      Smutskastning?! Jag försöker analysera det som händer. Man är oense om hur företaget ska ledas är min analys. Hur kan det bli smutskastning?

  3. Bo

    Men herregud. Tror du på det fullaste att de övriga ledamöterna/ägarna skulle säga att ”jo vi vill inte ha med Mattias pga hans politiska ändring” Det vore ju att hänga sig själv.Du är likt många andra borgare feg och går till angrepp mot människor som förstått vad en borgerlig makt skulle ställa till med. Du är en sann KD anhängare där man stöttar jantelagen och ger den ett ansikte.
    Gissar att du ej heller godkänner denna kommenatr då jag vet att du tidigare visat att du inte brukar göra det och tyvärr hör till den skaran av människor.
    Förstår Mr X om han inte ens orkar kommentera din inlägg och frågor.
    Att du är rädd för han och inte har något vettigt att komma med själv syns.

    • Anders Sellström (inläggsförfattare)

      Har godkänt alla kommentarer på min blogg hittills (borsett från några rasistiska disto). Så även nu. Du gör din analys och jag gör min. Tål du inte att läsa min så låt bli. Men på vilket sätt är min annalys mindre trolig än din?

  4. Micke

    Varför lägger du så här mycket tid på Martin x Lundberg? Han är bara media kåt och jagar uppmärksamhet

    • Anders Sellström (inläggsförfattare)

      Kanske du har rätt…dock har jag bara lagt ut två bloggar om honom och fler blir det inte. Inte så mycket tid tycker jag 🙂

  5. Oberoende Politisk Bedömare

    Jag som kristen gillar inte att du försöker plocka politiska poäng på en annan människas bekostnad.

    Skäms på dig!

    Vad skulle Jesus gjort?

    • Anders Sellström (inläggsförfattare)

      Hmmm, jag analyserar det som Mattias X säger har hänt. Jag försvarar nämligen tron på att en partitillhörighet i sig inte är hindrande för att sitta i en bolagsstyrelse. Hur får du det till att jag försöker plocka politiska poänger? Vad Jesusu skulle gjort tro jag vi kan lämna därhän. Tror på att olika politiska åsikter kan rymmas även i en bolagsstyrelse och att Mattias X gör det för enkelt för sig om han använder det som argument.

  6. JonasE

    Det är kanske så att en av dessa välfärdspirater börjat se problemen med denna privatiseringshysteri och urmjölkning av skattemedel som pågått de senaste mandatperioderna, och då är det som att ”svära i kyrkan” inför de andra välfärdspiraterna, så då vill dom jaga bort ”budbäraren” snarare än att lyssna på budskapet !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.