Vänstervindarna blåser bort förnuftet

Att lyssna in de retoriska piruetterna från vänsterhåll som íbland når stormstyrka är beklämmande. Syftet är naturligtvis att sätta en bild av en verklighet som inte finns eller i vissa fall stämmer oerhört dåligt.

När vänsterideologin krockar med verkligheten uppstår samma fenomen som skapar tyfoner. Sverige har EU:s lägsta fattigdom och den har sjunkit sedan 2006. En sådant konstaterande går inte ens in hos ledande vänsterpartister. De kan inte på något sätt acceptera att en annan förd politik kan leda till både mindre fattigdom och ökad levnadsstandard i landet Sverige. Som jag tidigare skrev har vi högst sysselsättningsgrad och högst andel av befolkningen som är med i arbetskraftsutbudet och de starkaste offentliga finanserna i EU. Trots den lågkonjunktur som rullat i vår värld under snart 7 år.

Vi har lyckats minska svartarbetet inom hushållssektorn och byggsvängen. Vi har sett till att människor som placerat sina besparingar utomlands nu återför sina förmögenheter till Sverige tack vare slopad förmögenhetsskatt. Vi har satt stopp för ökningen av inkomstskillnader som skett under s-styrda regeringar. Idag är den densamma som den var 2006. Vi har ökat kvaliteten inom sjukvården, äldreomsorgen och hemtjänsten. Vi har aldrig haft så mycket resurser att använda inom välfärdens område. Om alla Europas länder skulle bedriva samma hälso- och sjukvårdspolitik som Sverige skulle uppemot 2 miljoner färre européer dö varje år (Eurohealth).

Det har skett tack vare en mer dynamisk ekonomisk politik som ökat köpkraften hos hushållen och minskat skatterna på företagande. Det vägrar vänsterpolitker se. Vänstervindarna blåser bort förnuftet.

12 kommentarer

  1. Lena Andersson

    Kd har varit med och infört SLAVERIET i Sverige, där arbetslösa med försörjningsstöd nu tvingas arbeta heltid UTAN LÖN åt kommunerna, och utan tillåtelse att ta någon sommarledighet alls med barnen,,, vilket avtalsenliga villkor skulle kräva! Trots heltidsarbete så har dessa kommunala slavar inte fått del av något jobbskatteavdrag och deras köpkraft har minskat kraftig!
    Arbetslösheten har ÖKAT eftersom arbetslöshet alltid räknas som PROCENT av totala arbetskraften, cirka 100 000 fler är arbetslösa idag än när Alliansens politiska förföljelse av fattiga arbetslösa startade!
    Alliansen har FÖRSÄMRAT kvaliten i skolan o sjukvården o äldreomsorgen, och inom barnomsorgen har det gått så långt att barnen under flera års tid gavs hårt bröd, utan pålägg, och vatten på Hälsans förskola som ägs av en FOLKPARTIST!
    Infrastrukturen har aldrig varit sämre, fler tågurspårningar än någonsin, och försvaret har så dålig ekonomi att de inte ens klarade av att skicka upp JAS-plan för att möta de ryska bomplan som övade känvapenbombningar av svenska mål!
    Alliansregeringen införde FRA-lagen och Ipred-lagen och datalagringsdirektivet och TV-licens på datorer och MOBILTELEFONER!
    Jag är socialliberal och brukar rösta på Fp, men 8 års av Alliansregerande har inte inneburit någon socialliberal politik alls och har varit katastrofalt för Sverige!

  2. Janne Tjärnström

    Märkligt då att klyftorna ökat i Sverige under Alliansens styre.
    Än mer märkligt att missnöjet med Alliansens politik är så utbrett.
    Obegripligt att ni låtit pensionärer, sjukskrivna och arbetslösa betala för att en välmående medelklass ska ha det ännu bättre.
    Sen har jag frågat dig i ett öppet brev och via din mail-adress vad du gör för Norrland.
    Alliansen nobbar att bygga Norrbotniabanan trots EU-stöd.
    Infrastruktursatsningen på Norrland fram till 2025 är minimal och uppgår till ca 4% av de totala investeringarna. ( trots att vi utgör ca 12% av befolkningen och 58% av landets areal).
    Har du argumenterat för en ökad satsning på Norrland?

    • Anders Sellström (inläggsförfattare)

      Vad menar du med att klyftorna ökat i Sverige? Definiera det så ska jag svara dig.

      Självklart arbetar jag och mina allianskollegor i länet med att förverkliga Norrbotniabanan. Den kommer att byggas frågan är bara när. Botniabanan tillkom efter ett idogt lobbyarbete och bra argument. Tyvärr är Botniabanan just nu vår sämsta reklampelare. Inga godståg körs vilket var huvudpoängen med Botniabanans tillkomst och är även huvudargumentationen bakom Norrbotniabanans byggande. Där är huvudproblemet. Varje riksdagsledamot oavsett partifärg slåss för sin närregions infrastruktursatsningar. Eftersom alla projekt i vårt land jämförs med varandra gäller det för oss riksdagsledamöter i norr att dels hålla ihop om tagen och argumentationen och dels att får andra riksdagsledamöter i andra delar av landet att ställa sig bakom.

      • Janne Tjärnström

        En del av svaret har du redan fått.
        Sjukskrivna, arbetslösa och pensionärer har fått betala för en redan välmående medelklass.
        De som redan har en hög inkomst har fått betydligt mer i reella pengar (ej procentuell räkning) än de lågavlönade genom era jobbskatteavdrag.
        Jag jobbar inom social verksamhet och kommunerna har fått dra ett tyngre lass sedan ni kom till makten.
        Fas 3 = modernt slaveri
        Högre andel av befolkningen är arbetslösa jmfrt med 2006.
        Större andel ungdomsarbetslöshet..

  3. "Dosan"

    Alltså, det går inte att läsa ni och era tramsiga högerbloggar. Sakerna ni säger är ju hämtade direkt från er fantasi och stämmer inte alls överens med verkligheten. Så min slutsats är antingen att ni är inkompetenta, dumma, onda eller en kombination av alla tre.

    Alltid rött, alltid rätt. Så enkelt är det.

    • Oskar

      Snarare alltid rött alltid fel…

      Röd politik har alltid, var den än har förts lett till fattigdom , förtryck, stagnation och ofrihet.

      Dags även för norrlands inbitna gammel-socialister att bli varse detta.

  4. Östen Eriksson

    Intressant att läsa dessa verklighetsfrämmande vänsterkommentarer som inte accepterar att Alliansen faktiskt gjort Sverige till ett bättre samhälle för de allra flesta! Om Sverige haft lika många förtidspensionärer som i högkonjunkturen 2006, hade arbetslösheten idag varit ca 4 procent trots den kraftiga lågkonjunkturen!

  5. JonasE

    Man börjar i vanlig ordning undra över vilken typ av siffertrix du använder i dessa påståenden, då det du nu påstår troligen inte klarar en närmare granskning – som vanligt !!.

    Mellan 2006 och 2013 (årsmedeltal i AKU) har sysselsättningen bland de mellan 20 och 64 år ökat med 227 000 tusen personer. Nästan hela ökningen beror på att vi blivit fler invånare i Sverige och att antalet sysselsatta därför också har ökat. Andelen sysselsatta har bara ökat med en procent.

    Under de senaste fem åren så är det faktiskt först nu som den lägsta tiondelens realinkomster uppnådde samma nivå som de hade 2007 – den gruppen har haft en väldigt lång lågkonjunktur i Alliansens Sverige, medans övriga grupper har inkomstutvecklingen varit väldigt gynnsam, så resultatet av Alliansens politik är uppenbar, för dom med någon form av verklighetsuppfattning !!.

    Faktum är att skillnaderna mellan de som har och inte har, är betydligt större nu än innan Alliansens tillträde, då den relativa fattigdomen tredubblats de sista 10 åren, varav majoriteten av dessa 10 år varit Alliansstyrda – det finns det omfattande statistik på, och som vanligt har ni Allianspolitiker bara siffertrix = bortförklaringar att bjuda på !!.

  6. lf

    Vänstervindarna blåser bort förnuftet säger du som tillhör Sveriges minsta parti.Förnuftet tillhör tydligen Sveriges minsta parti. Att inte väljarna tar sitt förnuft till fånga är obegripligt.
    Men det är nog så att väljarna blåser bort KD flugorna i god tid före valet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.