5 miljoner sysselsatta 2020

Alliansen sätter upp ett tufft vallöfte. Vi ska nå 5 miljoner sysselsatta 2020. Kan vi leverera? Självklart. Sverige är det land som levererat ökad sysselsättning under brinnande lågkonjunktur. Danmark har t ex backat med 140 000 jobb. Sverige har högst sysselsättningsgrad i EU. Vi har flest kvinnor i arbetskraften i hela EU. Vi har liten andel lågavlönade. Vi har lyckats få fler av de som står längst från arbetsmarknaden att nå fram till densamma. Vi störst andel av befolkningen i arbetskraftsutbudet. Vi har den bästa reallöneutvecklingen i EU. Allt detta sker i en lågkonjunktur.

Det som är viktigt för vår välfärd är arbetade timmar i ekonomin. Ju fler sysselsatta desto mer resurser till välfärden. Här måste fokus ligga om vi ska ha råd med en generös välfärd.

Sysselsättningsgrad i EU

4 kommentarer

  1. Leif

    Självklart går allt med erat tankesätt. Höj pensionsåldern till 75, alla över 15 tvingas jobba, sjuka människor osv. Finns oändligt med arbetskraft som ni kan tvinga ut.

  2. LenaAndersson

    Antalet arbetslösa är fler, arbetslösheten är högre, nu efter 8 års av Alliansregerande, och ”sysselsättning” i exempelvis Fas 3, oavlönat förnedrande slavarbete, är inte detsamma som att ha ett jobb med en beskattningsbar LÖN! Sveriges befolkning kommer att växa allt snabbare så antalet 5 miljoner ”pysselsatta” är en irrelavant siffra om man inte jämför den med den då aktuella befolkningsmängden!

  3. John

    Fälldin med 400 000 nya jobb . Hur gick det ? Nu Alliansen med 350 000 tusen nya jobb , endast en IDIOT kan tro på dessa siffror . Känns det inte genant att som Kristen att sprida dessa budskap ? Är det så svårt att hålla sig till den verklighet som är idag ? De är väl Fan att du inte begriper att vi kan läsa den verklighet som möter oss med din politik . Eller tro du att vi är imponerade av dina lögner ? KD är ju under 4% . Du borde analysera varför , men det har väl du med ditt högmod inte förstånd till.

  4. anders

    Aggressivt mål. Verkligen. Speciellt då vi har en beräknad nettoinvandring på 100 000 per år fram tills dess. Ni vill alltså sänka ssysselsättningsgraden och är stolta över det??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.