Skadegörare och äggkastare

Då var det dags att starta om motorerna och efter välbehövlig vila och lugn. Vilken otrolig sommarvärme vi haft hittills. I havet utanför Vitskärsudden mätte jag upp 24,5 grader på en meters djup under lördagen. Härligt skönt.

Samtidigt görs sig valrörelsen sig påmind på olika sätt. Återigen har vandaler kastat ägg på vårt kansli i Umeå. Att en del inte kan begripa att olika åsikter och tyckande hör till en demokrati och ska inte bemötas med våld, hot om våld eller förstörelse.

Som alltid när skadegörelse tas till är syftet att skrämma den andra parten till tystnad och underkastelse. Civilistationen trodde jag nått längre men vissa verkar fortfarande inte lämnat grottåldern. Skadegörelsen är åter polisanmäld. Är det kameraövervakning som dessa skadegörare vill se runt om i vår stad? Effekten kommer ju att bli mer och mer övervakning i olika fomer om inte vi alla i vårt samhälle tar ansvar för vår omgivning oavsett vilka åsikter vi står för.

Behoven av resurser till vårt gemensamma är stora och kommer att öka framöver. Om delar av dessa resurser hela tiden ska användas till att bevaka, övervaka och reparera det vissa förstör, ja hur tänker de som förstör då?

 

2 kommentarer

  1. Caanita

    Förfärligt dumt, oansvarigt och”lågt” att visa en annan politisk uppfattning på detta sätt.
    Fy, fy!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.