Kristnas situation i Irak

I eftermiddag, 16:30 på Rådhustorget i Umeå kan du lyssna till Lars Adaktusson, Europaparlamentariker för KD. Han kommer att berätta och beskriva bl a de kristnas förföljelse i världen men i synnerhet det som sker i Irak och Syrien. Vad kan vi göra och vad kan EU och världssamfundet göra?

Efter att han talat kan du samtala med honom vid vår valstuga. Vi bjuder på nybakade bullar 🙂

Välkomna!

6 kommentarer

  1. John

    Där ser man vad religion ställer till med . Alla har dom samma Gud men är oense på jorden . Vilket H-vete det måste vara i himlen .

    • Anders Sellström (inläggsförfattare)

      Alla som knckar på vid vår gräns har rätt att få sin asylansökan prövad. Sverige har ingen antalsgräns eller ”nu är det fullt-skylt” att sätta upp efter att ett visst antal människor fått asyl. Alla prövningar sker individuellt. Har du skyddsbehov får du stanna har du det inte får du åka hem igen. Så är regelverket. Det innebär i praktiken att orolighetrna i vår omvärld bestämmer antalet som får stanna i Sverige. Att det sedan innebär en kostand initialt att ta hand om de som kommer är ju tämligen självklart. Men jag vänder mig emot att fokus i dagsläget skulle förskjutas till att enbart handla om kostnadssidan. Det är för mig hjälpbehovet som är centralt.

      • John

        Jag är imponerad vilken stor skit du är (dyngdryg) . Hur ska du kunna hindra programeringen av dessa religionsfanatiker som finns såväl inom kristendomen som islam . Du kan ju försöka bemöda dig om ett svar hur vi ska förhindra ett religionskrig i Sverige i framtiden med denna massinvandring av olika människor , för aldrig någonstans i världen har dom dragit jämnt . Eller ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.