Det är match

Det finns bara en mätning som avgör valutgången och det är den på valdagen. Alla opinionsmätningar som nu strömmar emot oss visar trender och det övergripande läget. Skulle de vara träffsäkra i sig skulle väl alla dessa mätningar ungefär visa samma resultat. Så är dock inte fallet och siffrorna skiftar upp och ned med flera procent. Trots att mätningarna gjorts under samma period.

Oavsett så är trenden tydlig Alliansen knappar in och de röd-gröna tappar. SD är fortsatt stora, antalet osäkra väljare är fortsatt höga och de flesta av de osäkra är de som i förra valet röstade på Alliansen.

Jag förstår deras osäkerhet. Någonstans finns alltid en längtan om något nytt. Något som kanske skulle göra situationen än bättre. Nu har vi ju prövat Alliansen i åtta år så… Det förrädiska i resonemanget är att man tar för givet att det man har får man behålla och sedan kan man lägga på de olika löftena som kommer från de tre olika partierna, S, MP och V. Jag är ledsen att göra er besvikna.

De tre olika partierna måste, om de får makten, kompromissa om alla de olika löftena de utlovar. De innebär att alla partier kommer att behöva svika många av de löften de ställt ut. Men det innebär också att det kommer att företagarnas villkor kommer att förämras oavsett. Det enda dessa tre partier är tämligen överens om är att företagen ska betala notan genom kraftigt höjda skatter. Vän av ordning vet att all vår välfärd eminerar från att företagen finns, verkar, går med vinst och skapar jobb. Utan företag ingen välfärd.

Detta börjar nu folk i allmänhet inse. Därför minskar gapet i opinionsmätningarna mellan Alliansen och de röd-gröna. Det Sverige som står sig starkt oavsett med vilket land du jämför med kan snabbt raseras. Kristdemokraternas och Alliansens strävan att fortsatt förbättra och förändra pågår alltid, inte tu tal om det. Men det sker från en solid grund att stå på när otrygghet och ekonomiska problem härjar i vår omvärld.

En kommentar

  1. Erik

    De som röstar på Socialdemokraterna vet inte vilken politik det blir. Man fundera om verkligen gamm´ sossarna är medveten om detta. Eller om de tror att det ska vara som förr i tiden där S kunder styra helt själv fast de inte hade majoritet. Om man är riktigt konspiratorisk kan faktiskt Bromma Flygplats vara i fara. För om sossarna ska driva igenom försvarsfrågan och även kärnkraftsfrågan vad kommer detta att kosta i ”kohandel”? Kan mycket väl tänka mig att förbifart Stockholm får stryka på foten och även Bromma Flygplats. För inte lever väl sossarna i den villfarelsen att MP kommer att acceptera bibehållen kärnkraft och satsning på försvaret utan att man i så fall får rejält betalt. Flygplatsen i Bromma är ju oerhört värdefull för oss umeåbor och även östersundarna. Synd att inte vare sig Knutsson eller Hedenmo i gårdagens utfrågning av Löfvén satte honom på pottkanten i vad sossarna kan tänka sig förhandla bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.