Landsbygden våra hjältar

Ikväll 18:30 i SVT kan du se mig och andra partirepresentanter diskutera och debattera landsbygdens villkor. Om vi alla inser att städerna är helt beroende för sin överlevnad av en levande landsbygd kommer vi också inse att villkoren för att leva på landsbygden inte kan likställas med de som gäller i städerna.

Generellt tror jag att samma fenomen inträffar här som på en del andra områden. Vi tar för givet det som finns och tror att det ska gälla som utgångspunkt även för framtiden. Exempelvis inser alltför få människor att resurserna och något att fördela till välfärden kommer från företagen och företagarna. Utan dessa hjältar har vi inget att fördela.

Samma gäller landsbygden. Här kommer mycket av det vi kan leva av i storstäderna. Alla de råvaror som Sverige är rikt på och exporteras till andra länder kommer från landsbygden. I stor sett all energi som vi använder produceras på landsbygden. Maten vi äter kommer från landsbygden. Landsbygden tar också hand om våra koldioxidutsläpp genom den skog som där finns.

Motorn för att detta ska fungera är densamma i städerna som på landsbygden, företagarna och företagen. Då inser vi att förutsättningarna som gäller fäör att bedriva företag i städerna inte bör skilja sig alltför mycket från det som gäller på landsbygden. Kommunikationer och infrastruktur är viktiga. Bredband är lika viktigt i dagens mjölkproduktion som för företaget mitt i Stockholm.

Miljöpartiet vill straffbeskatta landsbygden. Göra det dyrare för företagen att finnas där och göra det dyrare för människor att leva där. Så kan vi inte ha det om vi är rädda om landsbygdens överlevnad. Tänk på det den 14 september.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.