Det är allvar nu!

Det är allvar nu. Din röst avgör vilka som ska styra Sverige, ditt landsting och din hemkommun. Lägg känslorna åt sidan och analysera situationen i Sverige jämfört med övriga länder i EU och vår övriga omvärld. Sverige kunde varit i samma sits som andra Europeiska länder. Den politik som förts i Sverige, under den enormt långa lågkonjunktur som världen befinner sig i, är enastående. Inget land har haft kan prestera de nyckeltal som Sverige kan. Det har gjort att vi i Sverige fortsatt kunnat förbättra vår välfärd till skillnad från många andra länder som fått skära ned på sin välfärd.

Alla kan vi vara överens om det finns mycket mer att göra och potentialen till förbättringar finns. Men den potentialen bygger på att vi får fler i sysselsättning, att fler företagare och fler företag för de förutsättningar de behöver för att kunna starta och konkurrera med andra företag utanför Sverige.

Jag inser efter att debatterat på många skolor att många missar det sambandet. Det finns för många som tror och tar för givet att om man bara höjer skatten så kan vi fördela mera. Om att det bara handlar om en resursfråga. Ack så fel det kan bli. Balansen mellan fler företag och företagare för att skapa resurser till välfärden och en klok fördelning och effektiv användning av dessa måste alltid bibehållas. Om inte fallerar vår välfärd och vår internationella konkurrenskraft.

Rösta med förnuftet och inte bara med känslorna på söndag. Det gynnar alla medboragre i Sverige.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.