Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Alliansens kärlekslösa politik.

Efter att ha studerat Allians regeringens politik är det svårt att komma till någon annan slutsats än att den är totalt kärlekslös.

I  deras politik finns inte ett uns av vare sig kärlek. omtanke eller empati!

Om de vill hävda att deras politik är kärleksfull, ja då måste de i sådana fall lämna trovärdiga förklaringar till en massa handlingar och beslut.

Likt Lennart Holmlund tycker jag att vi kan börja med att utkräva svar vad gäller situationen för sjuka och arbetslösa.

Varför förföljs sjuka och arbetslösa med blåslampa?

Varför ska dessa grupper, som verkligen är i behov av kärlek och omtanke straffas med högre skatter än de som arbetar?

Tror Alliansen att man blir friskare om ersättningen vid sjukskrivning beskattas högre än lönen för de som jobbar? 

Detta är bara ett av många områden som bevisar att den förda politiken är kärlekslös. Ty en kärleksfull människa gör allt som står i deras makt för att hjälpa de som har det mindre bra.

Jag tror inte att en långtids sjukskriven blir speciellt mycket friskare av att betala högre skatt på den ersättning de erhåller i form av sjukpenningen visavi vad de som är i arbete betalar på motsvarande lön.

Sannolikt leder det till motsatsen!

Med lägre ersättning hamnar man i en situation där man måste vända på varenda krona för att få det att gå ihop. Mindre pengar betyder sannolikt att man hamnar i ett läge där man måste äta sämre mat etc. Jag vågar till och med drista mig till att påstå att denna orättvisa leder till längre sjukskrivningar, och att en sådan orättvisa försvårar möjligheten att tillfriskna och återgå i arbete.

Samma med de som är arbetslösa och i bästa fall uppbär A-kassa. Jag tror inte dessa människor blir vare sig mer motiverade, eller får det lättare att söka jobb med lägre ersättningar och högre skatteuttag på sin ersättning jämfört med de som jobbar. Vad de istället behöver är hjälp och satsningar på arbetsmarknads inriktade utbildningar. Utbildning som gör dem attraktivare på arbetsmarknaden och ökar på deras chanser att komma i arbete.

När man dessutom analyserat arbetslinjen och inser hur ekvationen bakom den är konstruerad, ja då blir det med ens ännu lättare att förstå att ord och handlingar såsom kärlek, omtanke och empati helt saknar mening i Alliansens värld.

Vad man gör är snarare att nära motsatsen till kärlek, nämligen GIRIGHET. Den förda politiken andas girighet, hänsynslöshet och egoism från början till slut. Och vad värre är, man har genom finare omskrivningar för dessa ord, under lång tid, lyckats med att föra merparten av svenska folket bakom ljuset och få dem att tro att Arbetslinjen är en kärleksfull och hänsynsfull politik.

Arbetslinjen är inget annat än traditionell högerpolitik vilket klart bevisas i ekvationen som den bygger på.

Glöm aldrig att ekvationen ser ut enligt nedan:

Arbetslinjen = Färre medarbetare + Mer utfört arbete + Mer stress + Högre arbetsbelastning + Högre vinster för företagen

Arbetslinjen är snarare ett cynisk beskrivning av hur man med fina ord ska få allt färre, att under sämre förutsättningar och lägre ersättningar att göra mera arbete. Allt med syfte att öka på företagens vinster.

Man kan till och med gå så långt som till att säga att Alliansregeringen genom sina jobbskatteavdrag stulit från medborgarna och givit till företagen i form av ökade vinster.

Genom att manipulera och trixa med skatterna så att de som arbetar får behålla mera kan man undvika situationer där företagen behöver höja lönerna. De som arbetar har ju fått mera i plånboken hävdar man. Detta är självklart sant, de som jobbar har fått mera över efter skatt, dock på bekostnad av de som är sjuka och arbetslösa.

Alla som anser sig vara kärleksfulla borde ställa sig frågan hur mycket välfärd dessa minskade skatteintäkter skulle ha kunnat skapa?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.