Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Fler nya jobb med Alliansen?

Man får nog lov att påstå att Alliansen och dess företrädare på intet sätt är blyga. I sin blogg inlägg idag påstår Edward Riedel att det kommer att skapas fler nya jobb med Alliansen vid rodret än med de röd/gröna.

Låt mig starkt ifrågasätta och betvivla detta påstående!

Herr Riedel har nog inte insett att väljarna nu äntligen verkar ha genomskådat Alliansens bluff, och tillfullo inser att så inte är fallet.

Alliansen och dess företrädare är inte sena att påstå att speciellt MP är ett hot mot jobben i skolan och inom resten av välfärden då man vill förbjuda vinster inom denna sektor.

Vad man samtidigt glömmer att berätta är att de brukare och elever som idag använder sig av privata alternativ även framledes kommer att ha behov av lärare och annan personal när den service de idag har ska utföras av kommunerna. Jag tror snarare att kommunerna kommer att behöva fler anställda för att utföra samma service då de privata företag som driver dem idag utnyttjar sin personal maximalt.

Arbetslinjen betyder ju som ni alla vet att färre ska utföra mera arbete till en lägre kostnad, och detta under mer stress och högre belastning än tidigare, allt med syfte att maximera företagens vinster.

Om det varit så att företagen återinvesterar vinsterna för att skapa fler jobb hade jag kanske kunnat köpa en del av argumenten. Men när resultatet snarare är att ägarna till företagen plockar ut vinsterna och stoppar dem i egen ficka, ofta via företag i skatteparadis och utan att skapa mervärde för de anställda eller för Sverige som land, ja då blir Alliansens påståenden blott endast rena och skära lögner.

Det är dags att alla väljare inser fakta och reagerar därefter!

1982 devalverade Sverige låt vara under Socialdemokratiskt styre, dock starkt influerat av de borgerliga och företagen.

Företagen skrek att den svenska kronan måste devalveras för att skapa svensk export, och bibehålla och öka på antalet arbetstillfällen på den svenska arbetsmarknaden.

När devalveringen genomfördes kontrollerade de rikaste 2% av Sveriges befolkning ca 1/5 del av det totala kapitalet, idag i Alliansens värld kontrollerar samma 2% 1/3 del av det totala kapitalet. Och tvärt emot vad de som kontrollerar kapitalet påstod, och angav som skäl för både devalveringen och senare skattesänkningar, nämligen att de skulle återinvestera pengarna i moderniseringar och nya jobb så har motsatsen skett. Det enda som hänt är att de tagit ut pengarna ur företagen och flyttat dem till sin egen privata ficka utan att leverera mervärden för någon annan än dem själva.

Jag vill påstå att den reallönesänkning som alla svenska arbetare drabbats av 1982 och senare i själva verket påverkar företagen och svenska arbetstillfällen negativt. Den vanlige svensken har alltid tenderat att lägga löneökningar och annat på konsumtion, konsumtion som i slutändan skulle gynna företagen än mer i form av ökad försäljning. Men med en reallönesänkning på i runda tal 30% har detta scenario aldrig kunnat tillskapas.

Låt oss därför rösta fram en Regering som är villig att föra en politik som syftar på att återställa balansen mellan de rikaste 2% och hur mycket av det totala kapitalet de kontrollerar!

Det är på inget sätt skadligt att beskatta dessa grupper högre, och skulle de till äventyrs hota med att flytta sina företag till andra länder är medicinen mot en sådan flytt lätt. Är företaget utflyttat och fortfarande önskar sälja i Sverige? Ja då lägger vi på tullar och skatter som motsvarar det staten förlorar i intäkter, svårare än så är det inte. 

Det enda som behövs är politiker som vågar stå upp för sin sak och föra en strikt politik som gynnar majoriteten inte minoriteten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.