Anders tankar om politik

Hemligheten till en framgångsrik morgondag ligger gömd i de beslut vi fattar i dag.

Alliansen ratar stöd för att skapa jobb för arbetslösa ungdomar!

Visst är det märkvärdigt att man aldrig ska upphöra att förvånas över hur företrädarna för Alliansen tänker?

När vi i Sverige nu äntligen kan få ett rejält tillskott från EU, (ett EU som flera av Alliansens företrädare för övrigt klagar på att vi betalar för mycket till utan att vi får något tillbaka) då blir jag både arg, konfunderad och fundersam när jag hör att samma politiker säger nej till ett bidrag på 1.1 miljarder för att råda brist på ungdomsarbetslösheten i de 3 stor regioner där ungdomsarbetslösheten överstiger 25%.

Alliansen vill precis som vanligt gå sin egen väg och har mage nog att hävda att i och med att Sverige behöver ligga ute med pengarna innan de får tillbaka dem från EU så bryter sådana åtgärder mot utgiftstaket i budgeten.

Misstror Alliansen månne EU som betalare? Eller är det så att de ungdomar som skulle komma i arbete med hjälp av dessa pengar är ungdomar som Alliansen och dess företrädare inte bryr sig om?

Det är lätt att dra slutsatsen att det är det sistnämnda som är orsaken. Jag är svår att övertyga om att EU skulle ses som en dålig betalare och jag kan inte heller förstå hur ekonomerna inom Alliansen räknar när de vill hävda att detta skulle vara emot utgiftstaket.

Alla med någon som helst erfarenhet av bokföring vet hur man bokför förskottering av framtida intäkter, och hur dessa förskott sedan ska bokföras för att inte påverka vare sig utgiftstak eller överskottsmål.

Finns det någon företrädare för Alliansen som på ett trovärdigt sätt kan förklara för mig och Sveriges väljare hur man tänker i denna fråga?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.